Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

'Familia del Vino'

González Byass

Spanje, Jerez
González Byass is een echt familiebedrijf, opgericht in 1835 in Jerez, Spanje. Daar produceren zij al meer dan 180 jaar de beste sherry's zoals de wereldberoemde Tio Pepe Fino. De familie heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een 'Familia del Vino' met bodegas in de beroemdste gebieden van Spanje, zoals; Bodegas Beronia (Rioja en Rueda), Cavas Vilarnau (Barcelona), Finca Constancia (Castilla), Pazos de Lusco (Rías Baixas) en Viñas del Vero (Somontano).
 
In de afgelopen jaren hebben zij Veramontein Chile, Pedro Domecq in Mexico en hun meest recente aanwinst, Dominio Fournier, in het hart van de Ribera del Duero gekocht. Gedurende deze periode is het bedrijf druk ook nog altijd druk met het uitbreiden van premium gin-assortiment (The London Nº 1 en MOM)
 
European Winery of the Year
Het familiebedrijf Gonzalez Byass, de mensen achter Bodegas Beronia zijn door de World Association of Wine Writers & Journalists uitgeroepen tot het beste Spaanse én Europese wijnhuis! In de wijnwereld zijn diverse concours, vakbladen en organisaties die prijzen uitreiken aan de beste wijnen ter wereld binnen hun classificatie. Zo won Noe (DO Sherry) de prijs voor Beste Wijn 2017 en de Beronia Reserva won de 1e plek op de ranglijst voor beste DOCa Rioja Ranking! Als wij alle prijzen die over de hele wereld worden gegeven bij elkaar optellen komt Gonzalez Byass uit op maar liefst 3923 punten door 156 internationale prijzen te winnen. Een unicum voor dit waanzinnige wijnhuis. Directeur Jorge Grosse: “This is one of the most amazing accolades to have achieved”.
 
Duurzaamheid
González Byass zet zich sterk in voor duurzaamheid binnen de wijnbouw. González Byass wekt 2,5 miljoen Kwh per jaar op uit 6 bronnen van hernieuwbare energie, wat grote gevolgen heeft voor de zes estates. De output van deze hulpbronnen genereerd tussen de 25 en 60% van alle energie die zij verbruiken, wat in termen van vermeden CO2-uitstoot gelijk staat aan het planten van 41.144 bomen. González Byass zal het gebruik van hernieuwbare energie verder ontwikkelen om de doelstelling van de Europese programma's te halen op de locaties waar die doelstelling nog niet is bereikt. Met de verhuizing wordt ook het ambitieuze "5 + 5" -initiatief van het bedrijf, gelanceerd in 2014, voortgezet.
 
Wijnmakers_Gonzalez_Byass.jpg