Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 525 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/03-JacksonEstate-blogbanner-z-tekst1.jpg

Jackson Estate - Nieuw Zeeland

Deze actie is reeds gesloten
 
Nieuw-Zeeland, Marlborough
De Jacksons emigreerden in 1842 van Engeland naar Nieuw-Zeeland. In 1855 kocht Adam Jackson de eerste stukken land in het hart van de regio Marlborough in de Wairauvallei, later bekend als Jacksons Road. De beroemde eucalyptusboom in de wijngaard Grey Ghost die op elk etiket en in het logo staat, werd in 1867 geplant door zijn vrouw Alice.
 
Jackson Estate
Dit kleine familiedomein bezit een aantal van de mooiste wijngaarden van Marlborough, zoals Homestead, Somerset en Eversley. Het streven naar het beste zit in het dna en dit resulteert in geweldige wijnen en awards. Natuurlijk is de Sauvignon Blanc een schoolvoorbeeld van de Nieuw-Zeelandse stijl: fris, vol fruit en stuivend. Maar het specialisme van Jackson Estate rijkt inmiddels heel veel verder, ze maken een serie prachtige wijnen. Hiertoe onder meer de Shelter Belt, houtgelagerde Chardonnay, maar ook Pinot Noir, waar ze al vaak voor zijn onderscheiden.
 
Shelter Belt Chardonnay 2018
Herkomst: Nieuw-Zeeland, Marlborough
Druif: Chardonnay
Smaakvol en complex wit, Citrus, vijg, kruidig, vol fruitig
Tonen van citrus en vijg in de neus. Een deel van de wijn heeft houtrijping ondergaan. Dit geeft een prachtige gelaagdheid. Gecombineerd met de kenmerkende mineraliteit en een aantrekkelijke frisheid is dit een zeer elegant glas wijn. 
De Grote Hamersma: 9 
 
 
Vintage Widow Pinot-Noir 2016
Herkomst: Nieuw-Zeeland, Marlborough
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Rijp, rood fruit, cederhout, royaal
Een heerlijk rijpe Pinot Noir, met een frisse, minerale ondertoon. 
James Suckling: 93 punten (oogst 2014)
 
 
Stich Sauvignon Blanc 2019
Herkomst: Nieuw-Zeeland, Marlborough
Druif: Sauvignon Blanc
Licht, fris en fruitig wit, Breed, citrus, witte bloesem, mineralig
Deze wijn is vernoemd naar de eigenaar van Jackson Estate: John ‘Stich’ Stichbury. En als een wijn de naam van de eigenaar draagt, weet je dat het goed zit. Zo ook hier, een echte stuivende Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc in de neus, met in de smaak vele nuances van wit fruit, meloen, citrus en fijne mineralen. 
James Suckling: 90 punten

 
3 Resultaten gevonden