Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
77-blogbanner-vooruitblik-2021.jpg

Hermitage La Chapelle

Iconische Rhône wijn; Hermitage La Chapelle
Hermitage La Chapelle is het vlaggenschip van wijnhuis Paul Jaboulet Aîné. Deze iconische wijn komt van de beroemdste heuvel in het Rhônedal: De Hermitage. De Hermitage wijnen worden uitsluitend van Syrah gemaakt en zijn de perfecte wijnen om te laten rijpen in uw kelder of klimaatkast. La Chapelle hoort tot de beste wijnen ooit gemaakt. Ondanks dat er op deze granieten heuvel meer prachtige wijnen worden geproduceerd, komt geen enkele wijn in de buurt van de reputatie van de La Chapelle. Zo is er in december 2021 nog een magnum 1961 Hermitage La Chapelle verkocht in Engeland voor € 38.975,00. 
 
Oudere jaargangen
La Chapelle heeft een uitstekend potentieel om 20-30 tot zelfs 40 jaar te rijpen. Ideaal als investering of om van te genieten, terwijl u de nieuwe jaargang rustig laat rijpen. Grijp uw kans om een stukje geschiedenis van de beroemdste wijn van de Rhône in uw kelder op te bouwen. Klik hier om alle beschikbare jaargangen te bekijken.
 
La Chapelle door de jaren heen
Sinds 2006 is familie Frey de drijvende kracht achter het wijnhuis Paul Jaboulet Aîné. Grijp de unieke kans om de eerste jaargang van Caroline Frey te proeven en de ontwikkeling door de jaren heen te kunnen volgen. Daartoe onder meer jaargang 1994. Deze wijn is nog gemaakt door Gérard Jaboulet, voormalig eigenaar van wijnhuis Paul Jaboulet Aîné. Tevens is dit ook één van zijn laatste jaargangen gezien hij in 1997 plots gestorven is aan een hartaanval. Vanaf 2016 zijn alle wijngaarden van Paul Jaboulet Aîné biologisch gecertificeerd. Grijp uw kans om een stukje geschiedenis van de beroemdste wijn van de Rhône in uw kelder op te bouwen.
 
Direct intekenen
 
Zeldzame Witte Hermitage; Hermitage La Chapelle Blanc
In de jaargang 2020 is ook een zeer kleine oplage van Hermitage La Chapelle Blanc geproduceerd. Een uitzonderlijke wijn die voor het laatst in 2014 op de markt is gekomen. La Chapelle Blanc is een blend van 75% Marsanne en 25% Rousanne. De wijnranken voor deze druiven zijn tussen de 50 en 60 jaar oud, waardoor de druiven veel concentratie hebben. Direct na voorinschrijving is deze wijn uitverkocht. Voorinschrijvingen worden gecommuniceerd via onze nieuwsbrief, schrijf u daarom in en blijf op de hoogte.