Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
Banner-WEINGUT.jpg

Martinshof

 Ervaring, innovatie, respect voor de natuur en de moderne wijnproductiemethoden en keldertechniek bepalen het dagelijkse werk op Weingut Martinshof. Ze maken geen gebruik van insecticiden en gaan respectvol met de natuur om. 

Ligging
De wijngaarden van Weingut Martinshof behoren voor een belangrijk deel tot de traditionele toplocaties aan de Rijn rondom Dienheim, een idyllisch dorpje tussen Mainz en Worms. Het gebied is Rheinland-Pfalz en specifieker; Rheinhessen. Dit ligt in het Zuidwesten van Duitsland. Het gebied kent een bijna 300-jarige wijntraditie en wijnstokken groeien op zware verweerde kalkbodems waardoor de wijnen prachtig verfijnd zijn.

Wijnen
Traditionele druiven uit dit gebied zijn bijvoorbeeld Riesling en Weissburgunder, maar er worden ook rode wijnen gemaakt zoals Spätburgunder en Dornfelder. De witte wijnen van de familie hebben een levendige frisheid en de diverse Rieslings bevatten veel subtiele aroma’s van fruit tot aan mineralen. De rode wijnen zijn prachtig verfijnd en ook licht gekoeld heerlijk. Ideaal voor de aankomende lentedagen dus!

Het mooie aan Rheinhessen is dat de wijnen een super prijs-kwaliteit verhouding hebben in vergelijking met andere bekende Duitse wijngebieden. Wij hebben de beste selectie alvast voor u gemaakt en bieden de wijnen nu aan voor een speciale kennismakingsprijs. Geniet van de klassieke Riesling, de top van het gebied ‘Oppenheimer Sackträger’ of een van de rode wijnen zoals de klassieke Spätburgunder. 

Weingut Martinshof Dornfelder Trocken - 2017
Diepe donkerrode kleur met een paarse nuance. Het bouquet is fruitig, zacht, ongecompliceerd en harmonieus. De droge en stevige smaak kent de typische tonen van kersen, en daarnaast lichte vanilletonen.

Weingut Martinshof Riesling Spätlese Trocken Oppeneimer Sackäger - 2017 
De geur wordt gekenmerkt door tonen van honingmeloen en jasmijnbloesem. De smaak is vol, sappig, helder en heeft tonen van mineralen.

Weingut Martinshof Riesling Trocken - 2018
Lichtgele wijn met groene nuances. In de geur aantrekkelijke fruitaroma’s. De smaak is droog, fris en elegant en heeft fijne mineralen.

Weingut Martinshof Spätburgunder Trocken - 2018
Granaatrood gekleurd. In de geur fijne aroma’s van donker fruit zoals bramen en zwarte bessen. Droge smaak, maar fruitig en fluweelzacht.

Weingut Martinshof Weissburgunder - 2019
Een elegante wijn met in de neus tonen van witte peper en abrikoos. Ook in de smaak versmelten deze kenmerken zich mooi met het frisse fruit. Een op en top gastronomische wijn door zijn frisse en droge stijl.