Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
bannergroot.jpg

Ontdek wijnland Portugal

João Portugal Ramos heeft talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn vernieuwende en duurzame aanpak voor de productie van zijn wijnen. Wijnland Portugal is nu ook in opkomst in Nederland. De eigen druivensoorten, unieke gebieden, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de inzetbaarheid bij wijn-spijs combinaties maken dat Portugese wijnen steeds populairder worden.

Van wijnconsultant tot wijnmaker
João Portugal Ramos begon als consultant voor andere Portugese wijnbedrijven maar sinds begin jaren ‘90 is hij zelfstandig wijn gaan maken en vanaf 1997 doet hij dat vanuit zijn eigen wijnhuis - Vila Santa in Estremoz. Dit wijnhuis, een echt familiebedrijf, heeft zijn wortels dus in Alentejo maar maakt inmiddels in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen, voornamelijk gemaakt van lokale druiven met een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren. Kortom; erg lekkere en mooie wijnen die de diversiteit van de regio’s goed weergeven.

Dé wijnmaker van Portugal
João Portugal Ramos is dé wijnmaker Portugal. Hij wordt door de New York Times naast legendes als Piero Antinori en Emile Peynaud gezet. Robert Parker vergelijkt zijn invloed op de Portugese wijnbouw met die van Michel Rolland voor Frankrijk en Riccardo Cotarella voor Italië. De afgelopen decennia bracht hij moderne technologieën naar Portugal, onderzocht hij de invloed van lage opbrengsten op de kwaliteit van wijn en ook de invloed van verschillende houtsoorten op de Portugese druivensoorten. 

Gebundelde krachten
João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco studeerden beiden in 1977 af aan ‘El Instituto Superior de Agronomia’ (Het hoger instituur voor Agronomie). In de jaren die volgden hebben de twee wijnmakers het Portugese wijnlandschap zowel nationaal als internationaal gevormd en sterk beïnvloed. In 2007 besloten ze de krachten te bundelen met wijnhuis Duorum. Samen hebben ze nieuw leven geblazen in de oude wijngaarden van de Douro-Vallei. Het wijnhuis is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal symbool van consistente kwaliteit en weergeeft de bijzondere stijl van de regio. 

Iconische wijnen
Met de drie icoonwijnen, Marquês de Borba Reserva, Estremus, Duorum Old Vines O.Leucura laat João Portugal Ramos zien dat zijn wijnen zich kunnen meten met de beste wijnen ter wereld. Deze wijnen worden in zeer kleine oplages gemaakt en tot ons geluk ontvangen we elk jaar een kleine allocatie.

 

Bekijk alle wijnen  


De wijnen van João Portugal Ramos
 
Duorum Old Vines
2017 | Douro |  Alicante Bouschet, Aragonez, Merlot, Petit Verdot, Touriga Nacional en Trincadeira
Dit is de topwijn van JP Ramos uit de Douro, samen met zijn Vriend en bekende portmaker José Maria Soares Franco, maakt hij hier prachtige wijnen en ports. Zijn ‘Old Vines’ reserve is letterlijk zeer oud: gemaakt van een terraswijngaard met 100 (!) jaar oude stokken. In alles een grote en stevige wijn. Rijp rood fruit, dikke tranen in het glas en smeltende tannines. 18 maanden gerijpt op nieuwe vaten. Nu nog erg jong, maar de komende 10 jaar een heerlijke wijn om in de kelder te hebben. Per 3 flessen geleverd in een originele kist.
James Suckling 92 punten | Wine Enthusiast 93 punten
 
Marques de Borba Reserva
2017 | Alentejo | Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira en Cabernet Sauvignon
De icoonwijn van Joao Portugal Ramos wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. 2017 is zo’n jaar. Ongelofelijk dikke, overweldigende wijn. Bijzonder is dat de wijn nu al lekker is om te drinken, maar ook zeker 20 jaar kan worden opgelegd. Per 3 flessen geleverd in een originele kist.
Robert Parker 94 punten | James Suckling 90 punten
 
Estremus
2017 | Alentejo | Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet 
De productie van Estremus is zo klein dat de flessen genummerd zijn. In de wijngaard staan Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet om en om geplant en zijn ze zo opgesteld dat elke wijnrank een andere blootstelling heeft aan het zonlicht. Deze cru wijn heeft een hoge smaakintensiteit met aroma’s van rijp zwart fruit en aroma’s afkomstig van de rijping op vat, gevolgd door een lange, elegante afdronk. Per drie flessen geleverd in een prachtige kist.
Robert Parker 95 punten (oogst 2015)
 
O.Leucura 
2015 | Douro | Touriga Nacional & Touriga Franca
O.Leucura is een ode aan de ernstig bedreigde vogel; Oenanthe Leucura, oftewel de Zwarte Tapuit, die zijn toevluchtsoord vindt in de wijngaarden waar de wijnranken voor deze wijn staan op Quinta de Castelo Melhor in Douro. Hier groeien de zeer oude wijnranken van de inheemse druiven ‘Touriga Nacional’ en ‘Touriga Franca’ naast elkaar. O.Leucura is een krachtige en complexe wijn die wordt gedomineerd door aroma's van rijp zwart fruit als bramen en cassis, aangevuld met geuren van viooltjes en wat kruidige tonen van het hout dat is gebruikt. De wijn is zich aan het ontwikkelen en dit brengt een prachtige complexiteit met zich mee. De smaak is krachtig en zeer geconcentreerd en wordt ondersteunt door een goede zuurgraad en rijpe tannines. De wijn sluit af met een mooie aanhoudende afdronk. Jaargang 2015 is op dronk, maar nog meer geschikt om de komende 25 jaar op te leggen voor verdere ontwikkeling. Jaargang 2015 is pas de derde oogst van deze wijn en hij wordt alleen gemaakt in de beste jaren.
Wine Enthusiast 95 punten
 
Marques de Borba & Alvarinho 
De bekendste wijnen van João Portugal Ramos zijn de Marques de Borba tinto en branco, in duizenden restaurants in Portugal te vinden en een benchmark voor Portugese wijnen. Perfecte prijs-kwaliteit en altijd een goede keuze. Of zoals Robert Parker het zegt: “No matter what, you can’t go wrong at the price point.” Daarnaast bieden we u ook nog een prachtige Alvarinho aan voor een speciale prijs, een uitstekende keuze voor een Chablis liefhebber. 
 
Quinta da Viçosa 
2020 | Alentejo | Alicante Bouschet & Merlot
Quinta da Viçosa, is een biologische wijngaard in de buurt van de prestigieuze Estremoz wijngaard. De wijngaard is aangeplant met diverse druivenrassen, zowel internationaal als inheems. João Portugal Ramos observeert ieder ras en selecteert zorgvuldig druivenrassen voor de single vineyard wijn Quinta da  Viçosa. Ieder jaar varieert de blend, maar elk jaar combineert João Portugal Ramos een internationale druif met een inheemse druif, wat resulteert in een elegante wijn die het terroir perfect weerspiegelt. De 2020 Quinta da Viçosa bestaat uit Alicante Bouschet en Merlot. Dit leidt tot een rijke wijn met de balsamico aroma's van Alicante Bouschet, gecombineerd met de body en de smaak van sappige bosbessen, kenmerkend voor Merlot.
Wine Enthusiast 92 punten
 
Vinha do Jeremias
2020 | Alentejo | 100% Syrah
Een zeer geconcentreerde Syrah met aroma’s van kruiden, chocolade en rijp fruit. Een elegante, ronde wijn met een houtrijping van 12 maanden, stevige tannines en een lange afdronk. De wijn komt van een klein perceel en is vernoemd naar Jeremias, een connaisseur van terrior in Alentejo die 20 jaar lang werkzaam was voor João Portugal Ramos.
Robert Parker 91 punten  
 
Vinha de São Lázaro
2020 | Alentejo | 100% Touriga Nacional
Dit is de tweede oogst van deze top Single Vineyard van João Portugal Ramos. In de wijngaard van deze wijn staat de kapel van Saint Lazarus en hier heeft de wijn zijn naam aan te danken. Per oogst worden slechts 6000 flessen gemaakt. De druif waarvan deze wijn is gemaakt is Touriga Nacional en veel weg heeft van de Cabernet Sauvignon qua smaak, veel bessenfruit en kracht. De wijn heeft aroma's van rijp fruit, truffel en zachte tannines met in de afdronk aroma's van geroosterd brood.
Robert Parker 92 punten | Wine Enthustiast 93 punten
 
 

Bestellen