Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
bannergroot.jpg
Ontdek wijnland Portugal

João Portugal Ramos heeft talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn vernieuwende en duurzame aanpak voor de productie van zijn wijnen. Wijnland Portugal is nu ook in opkomst in Nederland. De eigen druivensoorten, unieke gebieden, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de inzetbaarheid bij wijn-spijs combinaties maken dat Portugese wijnen steeds populairder worden.

Dé wijnmaker van Portugal
João Portugal Ramos is dé wijnmaker Portugal. Hij wordt door de New York Times naast legendes als Piero Antinori en Emile Peynaud gezet. Robert Parker vergelijkt zijn invloed op de Portugese wijnbouw met die van Michel Rolland voor Frankrijk en Riccardo Cotarella voor Italië. De afgelopen decennia bracht hij moderne technologieën naar Portugal, onderzocht hij de invloed van lage opbrengsten op de kwaliteit van wijn en ook de invloed van verschillende houtsoorten op de Portugese druivensoorten.

Alentejo, Douro  en Vinho Verde
In 1990 besloot Ramos zijn eigen project Vila Santa in de Alentejo te starten. Sindsdien zijn wijnhuizen uit de Douro-vallei en Vinho Verde toegevoegd. Tientallen nationale en internationale prijzen getuigen van zijn succesvolle werk.

Iconische wijnen
Met de drie icoonwijnen, Marquês de Borba Reserva, Estremus en Duorum Old Vines  laat João Portugal Ramos zien dat zijn wijnen zich kunnen meten met de beste wijnen ter wereld. Deze wijnen worden in zeer kleine oplages gemaakt en wij hebben een allocatie kunnen bedingen.

Direct intekenen


De wijnen van João Portugal Ramos
 
Quinta da Viçosa
2019 | Alentejo | Trincadeira en Syrah 
Deze single vineyard wijn heeft een geweldige aromatische concentratie met tonen van rood fruit en kruiden van de Syrah druif, gecombineerd met bos- en paddenstoelenaroma's, aroma's die typisch zijn voor Trincadeira. Een wijn van grote elegantie met duidelijke aanwezigheid van tannines. Een lange en aanhoudende afdronk.
Robert Parker 95 punten (oogst 2017) | James Suckling 90 punten (oogst 2017)
 
Vinha do Jeremias
2017 | Alentejo | Syrah
Een zeer geconcentreerde Syrah met aroma’s van kruiden, chocolade en rijp fruit. Een elegante, ronde wijn met een houtrijping van 12 maanden, stevige tannines en een lange afdronk. De wijn komt van een klein perceel en is vernoemd naar Jeremias, een connaisseur van terrior in Alentejo die 20 jaar lang werkzaam was voor João Portugal Ramos.
Robert Parker 91 punten  
 
Vinha de São Lázaro
2017 | Alentejo | Tourica Nacional
Dit is de tweede oogst van deze top Single Vineyard van João Portugal Ramos. In de wijngaard van deze wijn staat de kapel van Saint Lazarus en hier heeft de wijn zijn naam aan te danken. Per oogst worden slechts 6000 flessen gemaakt. De druif waarvan deze wijn is gemaakt is Touriga Nacional en veel weg heeft van de Cabernet Sauvignon qua smaak, veel bessenfruit en kracht. De wijn heeft aroma's van rijp fruit, truffel en zachte tannines met in de afdronk aroma's van geroosterd brood.
Robert Parker 92 punten | Wine Enthustiast 93 punten
 
Duorum Old Vines
2017 | Douro |  Alicante Bouschet, Aragonez, Merlot, Petit Verdot, Touriga Nacional en Trincadeira
Dit is de topwijn van JP Ramos uit de Douro, samen met zijn Vriend en bekende portmaker José Maria Soares Franco, maakt hij hier prachtige wijnen en ports. Zijn ‘Old Vines’ reserve is letterlijk zeer oud: gemaakt van een terraswijngaard met 100 (!) jaar oude stokken. In alles een grote en stevige wijn. Rijp rood fruit, dikke tranen in het glas en smeltende tannines. 18 maanden gerijpt op nieuwe vaten. Nu nog erg jong, maar de komende 10 jaar een heerlijke wijn om in de kelder te hebben.
James Suckling 92 punten | Wine Enthusiast 93 punten
 
Marques de Borba Reserva
2017 | Alentejo | Aragonez, Alicante Bouschet, Trincadeira en Cabernet Sauvignon
De icoonwijn van Joao Portugal Ramos wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. 2017 is zo’n jaar. Ongelofelijk dikke, overweldigende wijn. Bijzonder is dat de wijn nu al lekker is om te drinken, maar ook zeker 20 jaar kan worden opgelegd.
Robert Parker 94 punten | James Suckling 90 punten
 
Estremus
2017 | Alentejo | Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet 
De productie van Estremus is zo klein dat de flessen genummerd zijn. In de wijngaard staan Alentejo-Trincadeira en Alicante Bouschet om en om geplant en zijn ze zo opgesteld dat elke wijnrank een andere blootstelling heeft aan het zonlicht. Deze cru wijn heeft een hoge smaakintensiteit met aroma’s van rijp zwart fruit en aroma’s afkomstig van de rijping op vat, gevolgd door een lange, elegante afdronk.
Robert Parker 95 punten (oogst 2015)
 
Marcus de Borba & Alvarinho 
De bekendste wijnen van João Portugal Ramos zijn de Marques de Borba tinto en branco, in duizenden restaurants in Portugal te vinden en een benchmark voor Portugese wijnen. Perfecte prijs-kwaliteit en altijd een goede keuze. Of zoals Robert Parker het zegt: “No matter what, you can’t go wrong at the price point.” Daarnaast bieden we u ook nog een prachtige Alvarinho aan voor een speciale prijs, een uitstekende keuze voor een Chablis liefhebber. 
 

Teken tot 13 April in op verscheidene wijnen van het huis voor een speciale intekenprijs. Door de kleine oplage die wij hebben ontvangen en de schaarste van de wijnen worden de wijnen verdeeld op intekening. 

Intekenen