Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/39-Primitivo-wijn-Tormaresca-blogbanner-z-tekst..jpg

Primitivo

Primitivo is dé druif van Puglia, Italië. Ook wel bekend als Zinfandel in California of de minder bekende Tribidrag in Kroatie, waar deze druif oorspronkelijk vandaan komt. De naam Primitivo komt van het Latijnse primativus wat ‘vroeg-rijpend’ betekend. De druif wordt dus vroeg in het seizoen geplukt en brengt veel smaak, kleur en alcohol toe in een wijn of eventuele blend. Kenmerkende aroma’s voor Primitivo zijn kersen, kruiden, bramen en drop. 
 
Één van de belangrijkste appellaties voor Primitivo is 'Primitivo di Manduria DOC' in Puglia. Binnen deze herkomstbenaming moeten de wijnen voor minimaal 85% uit Primitivo bestaan. Wijnhuis Tormaresca maakt de topwijn van het gebied, de cru wijn Carrubo. Carrubo is gemaakt van 100% Primitivo, ook wel een 'monocépage' genoemd. Wij waren overtuigd van de prachtige complexiteit van deze wijn en mogen in samenwerking met Tormaresca 25 kistjes van 6 flessen verdelen. Bemachtig één van de 25 kisten van Carrubo, de wijn is op dronk, maar door de goede tannines en de alcohol kan de wijn ook zeker nog 5 jaar liggen.

Benieuwd naar het verschil tussen Zinfandel en Primitivo?
De Motto Zinfandel van Chateau Ste. Michelle en één van de prachtige Primitivo's van Tormaresca zijn ideale voorbeelden voor deze vergelijking. Proef ze naast elkaar en ervaar wat de invloed is van het klimaat en de wijnmaker op deze druif.
Deze actie is reeds gesloten