Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
Bestsellers_Jaboulet_blogbanner_z_tekst.jpg

De Rhône van Paul Jaboulet Aîné

Zuidelijke Rhône
Het Rhônedal is opgesplitst in het noordelijke en het zuidelijke gedeelte. Zodra u vanuit de noordelijke Rhône naar beneden rijdt en bij Montélimar de zuidelijke Rhône betreedt, kunt u direct merken dat u in een totaal ander klimaat terecht gekomen bent. Het is hier namelijk veel warmer. Deze warmte wordt gematigd door de krachtige wind genaamd ‘Mistral’, waardoor de wijnen de tijd hebben alle aroma's te ontwikkelen. Een perfecte omgeving voor de druivenrassen; Grenache, Syrah & Mourvèdre.
 
Châteauneuf-du-Pape
Châteauneuf-du-Pape is door de rijke historie de bekendste appellatie van de Zuidelijke Rhône. In de veertiende eeuw zijn de wijngaarden omgedoopt tot Châteauneuf-du-Pape toen de Paus zijn zomerverblijf verplaatste naar het nabijgelegen stadje Avignon. Een echt goede Châteauneuf-du-Pape, zoals deze van Paul Jaboulet Aîné, is een waar feest in het glas.
 
Naar de wijnen
 
 
Paul Jaboulet Aîné
Het wijnhuis Paul Jaboulet Aîné maakt iconische wijnen in zowel Noordelijk alsook de Zuidelijke Rhône. Het huis is opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet. In 2006 heeft de Zwitserse familie Frey dit wijnhuis overgenomen en met diverse investeringen hebben zij dit huis naar een nieuw niveau weten te brengen. Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, is voorstander van biodynamische en biologische wijnbouw. Zij combineert moderne met traditionele methodes voor het ultieme resultaat. Vanaf 2016 zijn dan ook alle wijngaarden van Paul Jaboulet Aîné biologisch gecertificeerd. Bekende wijnschrijvers Robert Parker en James Suckling bekronen haar noeste arbeid met klinkende punten, waardoor Paul Jaboulet Aîné bekend staat als één van de beste wijnhuizen in de Rhône.
 

Best verkochte wijnen
De Secret de Famille Viognier en Syrah van Paul Jaboulet Aîné zijn onze meest verkochte wijnen van de afgelopen drie jaren. Beide zeer geliefd vanwege de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding.
 

Secret de Famille Viognier 2022
Paul Jaboulet maakt Viognier wijnen op het hoogste niveau in de Rhône, zoals zijn Condrieu. Maar ook buiten de Rhône maken zij geweldige wijnen. Deze Viognier biedt smaken van tropisch fruit, met een heerlijke lange en frisse afdronk.

Secret de Famille Syrah 2021
Frisse en gebalanceerde wijn met in de geur vooral aroma’s van zwarte bessen, naast tonen van zoethout en gras. Volle smaak met zachte en fluweelachtige tannines. Een erg mooie fruitgedreven Syrah!


Wijnen uit de zuidelijke Rhône
 
Parallèle 45 
Twee kilometer verwijderd van het wijnhuis Paul Jaboulet Aîné, op 45° breedtegraad, vindt u een monument met de inscriptie 'Het Zuiden begint hier'. Parellèle 45 is een verwijzing naar de breedtegraad van de Zuidelijke Rhône. Parallèle 45 Rouge Bio 2020: Een heerlijke aromatische Côtes du Rhône  drop, rood fruit en een zachte houttoon. Mooie gestructureerde smaak met een in de afdronk aroma's van peper en zoethout. James Suckling 91 punten. Parallèle 45 Blanc Bio 2021: De explosieve geur is zeer aromatisch met tonen van peer, amandelen, acacia en kamperfoelie. Frisse, elegante wijn met een goede structuur en een mooi zuurtje en wat mineralen in de afdronk.
James Suckling: 92 punten.
 
Alle wijnen van Paul Jaboulet Aîné
 

Wijnen uit de Noordelijke Rhône

 

Hermitage La Chapelle 
Hermitage La Chapelle is het vlaggenschip van wijnhuis Paul Jaboulet Aîné. Deze iconische wijn komt van de beroemdste heuvel in het Rhônedal: De Hermitage. De Hermitage wijn worden uitsluitend van Syrah gemaakt en zijn de perfecte wijnen om te laten rijpen in uw kelder of klimaatkast. Intense en heldere paarse kleur. Complexe onderscheidende neus waarin de finesse van de Syrah duidelijk te herkennen is met tonen van zwarte bessen, zoethout, peper een vleugje hout. Volle en royale smaak met zijdezachte tannines en een lange afdronk met mineralen.

Robert Parker: 98+ punten (2019)
 
Alle wijnen van Paul Jaboulet Aîné
 
gerelateerde blogs
50 Chateau Corton C blogbanner foto

Château Corton C.

Nieuw in onze portfolio en voor het eerst in Nederland! Kleinschalig top wijnhuis uit de Bourgogne met prestigieuze appellaties.

1 blogbanner PaulJaboulet cru's

Paul Jaboulet Cru's 2018

Paul Jaboulet’s Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhônedal: De Hermitage.

59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst

Voorspellingen voor het wijnjaar 2022

Lees hier al onze voorspellingen voor het wijnjaar 2022.

73 blogbanner boschendal sommelier

Boschendal sommelier selection

Boschendal (sinds 1685) is het beroemdste wijnhuis van de Kaap en maakt wijnen van wereldklasse. Zo ook deze Sommelier Selection en dat proef je.