Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 638 wijnen

.

Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol is een uitzonderlijk nieuw wijnhuis in Mallorca. De zoektocht naar de perfecte wijn bracht een Zwitserse ondernemer en de legendarische wijnmaker Patrick Léon bij elkaar in Mallorca. Overtuigd door de schoonheid en het potentieel van dit land begonnen zij hier in 2016 een nu al zeer succesvol wijnhuis.
 
Bodega Son Mayol – Mallorca – Spanje
Bodega Son Mayol is het jongste wijnhuis in ons assortiment. De wijnmakerij inclusief bijbehorende faciliteiten zijn ontworpen door de beroemde Spaanse architect Javier Campos. Het doel tijdens de ontwerpfase was om de gehele bodega harmonieus in het landschap van de Tramuntana-heuvels van Mallorca te laten passen.
 
Son Mayol is gelegen in een vallei en beslaat bijna 60 hectare aan wijngaarden, verspreid over 35 locaties. Blootgesteld aan alle vier de windstreken zorgt dit voor een wisselend microklimaat van zon, wind en regen; dit alles draagt bij aan de kwaliteit van het terroir en resulteert in totaal verschillende wijnen – zelfs met dezelfde druivensoorten.
 
Het laatste project van Patrick Léon
Patrick Léon, een legendarische wijnmaker was beheerder en wijnmaker van diverse grote wijnhuizen in de Bordeaux en de rest van de wereld. Hij werkte 20 jaar bij het bekende Château Mouton Rothschild. Zijn meest recente project was Bodega Son Mayol, kort na het voltooien van de oogst van 2018 kwam hij helaas al te overlijden.
 
Patrick was een doorslaggevend tijdens de oprichting van Bodega Son Mayol. Zo ontwierp hij de nieuwe wijngaard. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de eerste druiventeelt, de uitbreiding van de wijnkelder, het gehele wijnrijpingsproces en het opleiden van het personeel. Een groot deel van wat Bodega Son Mayol tegenwoordig produceert, is te danken aan Patrick's grote kennis, onvermoeibare toewijding en diepe liefde voor wijnmaken.
 
Ultra modern
De bodega is zo ontworpen dat het zwaartekrachtprincipe zijn werk uit kan oefenen. Zo vallen de druiven direct in de fermentatievaten en vervolgens in de vaten zonder gebruik te maken van pompen. Dit principe is mogelijk gemaakt door de faciliteit over drie verdiepingen te verdelen, zodat ieder stadium van het vinificatieproces ontworpen is van boven naar beneden. Voor het verwerken, rijpen en bottelen van de wijnen wordt gebruik gemaakt van de modernste methodes en technieken.
 
Naast dit alles voldoet de bodega aan de allernieuwste milieueisen. Zonnepanelen op het dak wekken 100.000 KWh energie per jaar op en beslaan daarmee meer dan de totale behoefte van de faciliteiten. De overtollige energie wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Warmtepompen worden gebruikt om de temperatuur te reguleren en het gebruikte water wordt gereinigd en gerecycled.
 
De perfecte wijn
Het wijnhuis maakt twee uitzonderlijke rode wijnen met een uitstekend rijpingspotentieel; Grand Vin Son Mayol en Premier Vin Son Mayol. Beide wijnen zijn een blend van druivenrassen uit Bordeaux: voornamelijk Cabernet Sauvignon en Merlot, die naar het voorbeeld van de grote Bordeaux-wijnen worden samengesteld.
De 35 verschillende terroirs worden separaat van elkaar gevinificeerd en vervolgens toegewezen aan of de Grand Vin of the Premier Vin. Deze toewijzing bepaalt ook de gistingstijd, de leeftijd van de vaten en de duur en van de vatrijping.
 
caisses ouvertes GV et PV 17.jpeg
Son Mayol backdrop- middle.jpg