Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Tormaresca Carrubo Primitivo di Manduria 2017

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Primitivo
Krachtig en complex rood
Het landgoed Tenuta Carrubo ligt op het platteland rond de stad Fragagnano (Taranto), op het DOC-gebied van Manduria, op ongeveer 120 meter (394 voet) boven de zeespiegel.
€ 69,00
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Het landgoed Tenuta Carrubo ligt op het platteland rond de stad Fragagnano (Taranto), op het DOC-gebied van Manduria, op ongeveer 120 meter (394 voet) boven de zeespiegel. De 40 hectare aan wijngaarden van het landgoed worden bebouwd met de historische druivensoorten van het gebied. Primitivo gedijt in dit gebied dat profiteert van kalkrijke bodems, typisch roodachtig van kleur en van het klimaat dat wordt bepaald door hete zomers met uitstekende temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Wijnstokken in de historische wijngaarden zijn alberate getraind, terwijl de nieuwere wijnstokken een verticaal trellis-trainingssysteem hebben. Carrubo wordt geproduceerd uit een zorgvuldige selectie van druiven uit de wijngaarden van het landgoed en is gemaakt vanuit de wens om het onderscheidende karakter en de charme van het Apulische grondgebied te vertegenwoordigen via de belangrijkste druivensoort in deze appellatie: Primitivo.
Wijnmakers Antinori 7
Wijnkaartnaam Tormaresca Primitivo di Manduria Carrubo 2017
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2017
Druif Primitivo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Italië, Puglia
Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee. De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur. Tel hierbij de overdaad aan verse vis, groenten en heerlijke wijnen bij op en u ziet een paradijs op aarde.
 
Wijnhuis Tormaresca 
Eind jaren '90 gingen de beroemde Toscaanse wijnpionier Marchese Piero Antinori en zijn trouwe wijnmaker Renzo Cotarella op werkbezoek in Puglia. Hun perceptie van Puglia was van een bulkgebied: goedkope wijnen om snel te drinken. Maar nadat Piero was rondgeleid langs de mooiste estates in Puglia was hij overtuigd en kocht het wijnhuis Tormaresca. Sindsdien is het uitgegroeid tot hét toonaangevende wijnhuis van Puglia.
 
Antinori expertise 
Piero Antinori en Renzo Cotarella zijn al meer dan 40 jaar zeer succesvol in het identificeren van potentiële top wijngaarden en ze te ontwikkelen tot iconische wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro della Sala en Guado al Tasso. Zij zagen in Puglia hetzelfde potentieel!
 
Lokale en Franse druiven
Een kenmerk in de werkwijze van de familie Antinori is het diepe respect voor herkomst. Lokale druivensoorten zoals Primitivo, Negroamaro en Aglianico vormen dan ook de ruggengraat in de wijnen van Tormaresca. Maar ook Franse druiven als Cabernet Sauvignon, Syrah en vooral Chardonnay doen het erg goed in Puglia.
 
Cervaro van Puglia
In Puglia werden geen grootse witte wijnen gemaakt, maar Antinori zag het potentieel in de DOC Castel del Monte. "In a land of red wines, an outstanding white" en dat is de Pietrabianca Chardonnay. Een blend van 90% Chardonnay en 10% Fiano in de stijl van de iconische witte wijn van Antinori: Cervaro della Sala.
 
Erkenning
Tormaresca behaalt zeer goede scores van de bekende wijnschrijvers als Parker en Suckling, ook de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso is zeer lovend. Met Torcicoda was Tormaresca het eerste wijnhuis uit Puglia in de toonaangevende Wine Spectator Top 100
 
Nu nog betaalbaar
De wijngaarden waren in de jaren '90 nog zeer betaalbaar, waardoor deze wereldklassse wijnen van Tormaresca, ondanks alle investeringen van Antinori in de afgelopen 20 jaar, een geweldige prijs-kwaliteit bieden.
 
Tormaresca
Anderen kochten ook