Tormaresca PietraBianca Chardonnay

Mooiste Chardonnay uit Puglia
Christian Griffioen
Rijke en elegante biologisch geproduceerde ‘Single Vineyard’ Chardonnay uit het zonnige zuiden van Italië. In de intense geur gevarieerde tonen van citrusfruit tot aan licht florale tonen en vanille. Door de kalkhoudende grond krijgt deze zeer aangename witte wijn frisheid, minerale tonen en lichte houtsensaties. Geweldig.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 19,79 Incl. BTW: 23,95

U spaart 48 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4213
Wijnkaartnaam Tormaresca PietraBianca Chardonnay
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst D.O.C. Castel del Monte
Jaargang 2017
Druif Chardonnay, Overig
Druif omschrijving 90% Chardonnay, 10% Fiano
Bodemtype Kalk
Vinificatie Na de oogst wordt zowel de alcoholische alsook de malolactische fermentatie van de Chardonnay gedaan op een combinatie van Frans/Hongaars eiken. De Fiano wordt op roestvrijstalen tanks gefermenteerd. De wijn wordt geblend en rijpt nog een aantal maanden o
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 100% Chardonnay op Frans/Hongaars eiken, 100% Fiano op roestvrijstalen tanks
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4-6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij een licht gegrilde vis met een beurre blanc.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Veganist Nee

Tormaresca PietraBianca Chardonnay

Tormaresca toont met deze geweldige Chardonnay aan dat je in Puglia, grote witte wijn kunt maken die ook elegant is. Tormaresca is onderdeel van Antinori en de top witte wijn van Antinori is de Cervaro della Sala uit Umbrië. Zij hebben hun expertise ingezet om ook in Puglia een mooie witte wijn te maken en dat is gelukt. Rijk, rijp fruit, zachte vanille tonen en een mooie lange afdronk. De naam Pietrabianca staat voor ‘witte steen’. Langs de wegen in de regio vind je overal muren van gestapelde witte stenen. Dit zijn stenen die uit de grond worden gehaald en op deze manier een nieuwe functie krijgen. Voor de wijnproductie worden ze fijngemalen en juist in de grond gehouden. Dit geeft de Pietrabianca zijn prachtige minerale tonen die de wijn tot een ware parel uit Puglia maakt.

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca