Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Viñas del Vero

Wijnhuis Viñas del Vero bevindt zich in het noorden van Spanje, in de wijnregio Somontano. Daar, tussen de Pyreneeën en de middellandse zee, is het wijnhuis omringd door prachtige velden van wijngaarden,olijfbomen,steeneiken en amandelbomen. Eind 1986 werd het wijnhuis opgericht en de eerste wijnen kwamen in 1990 op de markt. 
Viñas del Vero is dus een relatief jonge wijnmakerij, maar heeft een groots imago opgebouwd. Het is continu in ontwikkeling en heeft nu een van de grootste wijngaarden van Spanje. Inmiddels zijn de wijngaarden 14 verschillende druifvariëteiten rijk, waarvan acht rood en zes wit. 
 
wijnproductie tot in het kleinste detail
Alle druiven van wijnhuis Viñas del Vero zijn afkomstig uit wijngaarden in de omgeving. Het wijnhuis begrijpt de natuur en heeft respect voor haar geografische oorsprong. Bovendien vinden de wijnmakers dat zorg en liefde voor rijping van de druif, de wijngaarden en de wijn, deel uitmaakt van het productieproces.  Wanneer je dit als wijnmaker snapt en velt kom je tot een eindproduct van hoge kwaliteit. 
 
Het klimaat rondom Viñas del Vero is aangenaam koel, met extreme winters en korte zomers. De wijngaarden worden bewaterd door twee rivieren: de Vero en de Cinca. De grond bestaat uit bruine kalksteenbodems. Al deze geografische kenmerken bieden uitzonderlijke kwaliteiten voor het verbouwen van wijnen geven de druif een frisse, fruitige smaak. 
 
De wijnmakers van Viñas del Vero hebben oog voor detail, van de selectie van de druiven tot het rijpen en bottelen. Geronommeerd (zowel nationaal als internationaal) dankzij haar moderne wijnbereidingstechnologie, die natuurlijke productie aanmoedigt en milieu en hygiëne zeer hoog in het vaandel heeft. Zo worden er geen pompen of andere mechanische procedures gebruikt, die agressief kunnen zijn voor de overdracht van druiven en most.