Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 658 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/content/Banner-groot-antinori-estate.jpg

Wijnreis Antinori Estate

In samenwerking met onze partner Pearlcard hebben wij een prachtige reis samengesteld, die ons brengt naar het betoverende Florence, Italië. Als loyale klant van The Wine List, bieden wij u de unieke kans om in te schrijven voor deze bijzondere wijnreis. De groepsgrootte is gelimiteerd en bestaat uit maximaal 20 personen.

Tijdens deze unieke reis brengt u een bezoek aan een aantal van de prachtige domeinen van de familie Antinori, bekend van onder andere de wereldberoemde Tignanello. De combinatie van de visie van de familie, de schoonheid van het landschap, de elegantie van de wijnen en bovenal de aandacht voor elk detail is werkelijk uniek in de wereld van wijn.

Reis mee naar Italië! Proef de meest bijzondere cru wijnen, geniet van een zeer exclusief diner met de mooiste wijncombinaties in sterrenrestaurant Osteria di Passignano en overnacht in het adembenemende Hotel Grand Minerva**** in Florence.
 
Badia a Passignano
Het sterrenrestaurant Osteria di Passignano, waar u gaat genieten van een fantastisch diner, ligt naast de wereldberoemde Badia a Passignano, in het hart van Chianti Classico. Badia a Passignano is een oud klooster dat dateert uit 395 en is gesticht door de aartsbisschop van Florence. Het klooster wordt vandaag de dag nog altijd bewoond door de monniken van de Vallombrosiaanse orde, die dienen als bewakers van de culturele en historische schatten. De orde van Vallombros, een hervormde tak van de benedictijnen gespecialiseerd in wijnbouw en bosbouw, werd opgericht door San Giovanni Gualberto, wiens relieken sinds zijn dood in 1073 in de kerk van de abdij zijn gevonden. De monniken van Vallombrosani en de Badia a Passignano staan al sinds de middeleeuwen bekend om hun aandacht voor klassieke en muzikale teksten, het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek (Galileo Galilei leerde daar in 1587) en voor de verzorging van het gebied en de gewassen, met name wijnstokken. Zij bewaken dan ook nog altijd met veel liefde de gelijknamige wijn; Badia a Passignano. 

De verdere fascinerende historie van de familie Antinori en de verschillende estates ontdekt u in Italië. Bent u net zo enthousiast om mee te gaan van 7 tot en met 9 oktober aanstaande? De groepsgrootte is gelimiteerd tot 20 personen, meldt u dus snel aan. Aanmelden op deze reis kan tot en met zondag 5 september. 
 
Antinori wijnreis totaalprijs: € 2.225,- per persoon. Op basis van 2 personen per kamer.