Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
Banner_Rose_jen.jpg

Zin in Rosé?

 
Stelling 1: Rosé is een mix van rode en witte wijn
Ja en Nee. Veel rosé wordt, net als rode wijn, vaak gemaakt van blauwe druiven. Het contact van de schillen met het sap is bij rosé echter korter, waardoor de kleur bescheidener is dan bij rode wijn. Een hoogwaardig voorbeeld waar rode wijn wordt toegevoegd aan witte wijn, is Champagne rosé. Hier wordt een kleine hoeveelheid Pinot Noir toegevoegd om die mooie rosé kleur te krijgen.
 
Stelling 2: Rosé is altijd roze van kleur
Nee, rosé kent veel kleurvarianten. De kleur varieert van licht zalmkleurig tot fel aardbei roze. De kleurintensiteit wordt bepaald door de duur waarmee de schillen in contact zijn met het druivensap. In Nederland en omringende landen is de ‘Provence kleur’ nu erg populair, maar in Spanje willen ze juist mooie donkere rosado’s in het glas.

Stelling 3: Rosé is een vrouwendrankje
Echte mannen drinken rosé. En gelukkig zien wij ook steeds meer mannen genieten van deze heerlijke wijn. Veel gerechten en momenten schreeuwen om een heerlijk glas rosé. 
 
Stelling 4: Rosé komt uit de Provence
Nee, net als witte en rode wijn wordt rosé wijn op verschillende locaties op de wereld geproduceerd. De wereldwijde favoriet is de Provence rosé maar ook Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Duitsland produceren heerlijke rosés. 
 
Stelling 5: Rosé is alleen te drinken tijdens de zomer
Nee. Het klopt dat rosé het beste matcht bij gerechten die zomers van aard zijn, maar in de overige maanden van het jaar is deze heerlijke wijn ook een volwaardige tafelgenoot. Zeker de klasse roséwijnen van Château Sainte Roseline zijn het hele jaar door een feest en perfect alternatief voor witte wijn bij gerechten. Waarom geen Cru Classé rosé met kerst?