Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Tenuta Monteloro Mezzo Braccio Riesling 2020

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Riesling
Smaakvol en complex wit, Vlierbloesem, Gedroogde abrikoos, Vuursteen, Fris
Diep stro geel in kleur. In de neus vooral florale aroma's van petroleum, vlierbloesem en witte bloesem gecombineerd met tonen van buxus en vuursteen. De smaak is complex en heeft nog wat tonen van gedroogde abrikozen die samen met de hoge minerale tonen voor een gelaagde en lange afdronk zorgen.
€ 31,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze prachtige wijn dankt zijn naam aan een meet eenheid uit de geschiedenis van Florence welke een aanduiding was voor kleine stukjes landbouwgrond. Deze Riesling weerspiegelt de zeer delicate bodem samenstelling die alleen op die specifieke stukjes land voorkomen rondom Florence.

Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2020
Druif Riesling
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Schroefdop
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12%

Tenuta Monteloro bevindt zich nabij Florence, net achter Fiesole, aan de zuidelijke voet van de Apennijnen op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel. Het landgoed beslaat in totaal 600 hectare (1483 acres), waarvan 94 hectare beplant is met wijnstokken. Dit gebied biedt een unieke omgeving voor de teelt van Riesling en Pinot Bianco, vanwege het koele klimaat gedurende het hele jaar en de rijke minerale bodems. Het Toscaanse terroir uitermate geschikt voor het produceren van deze aromatische witte wijnen.

Volgens de legende raakte Dante geïnspireerd door dit unieke landschap van bossen en smalle witte paden tijdens zijn reizen in de Goddelijke Komedie. Hij werd vereerd door fantastische wezens met het lichaam van een triton en drakenvleugels die in elkaar draaien en de letter "M" vormen, de beginletter van het Monteloro landgoed.

Geschiedenis

Vroeger diende Tenuta Monteloro als thuisbasis voor aristocratische Florentijnse families, waaronder Beatrice Portinari en Dante Alighieri, die hun zomers doorbrachten op het platteland en hun intrek namen in landhuizen die vandaag de dag nog steeds bestaan als bekende overblijfselen van een adellijk verleden. De lokale bevolking vertelt nog steeds verhalen over hoe het Monteloro-gebied de ideale omgeving bood voor het legendarische liefdesverhaal tussen de dichter en zijn levenslange geliefde, zoals beschreven in Dante's gedicht La Vita Nuova. Volgens de legende raakte Dante geïnspireerd door het unieke landschap van bossen en smalle witte paden tijdens zijn reizen in de Goddelijke Komedie.

Klein en divers

Op het landgoed van 94 hectare zijn voornamelijk Riesling, Pinot Bianco en Pinot Grigio aangeplant. De aanwezigheid van kalkrijke kleigrond en een opmerkelijk koel klimaat geeft de wijnen een uniek karakter. Deze wijnen vertonen in hun jeugd knisperende zuren, maar tijdens het rijpen ontwikkelen ze zich tot zachte en goed gestructureerde exemplaren.

De wijnen van Tenuta Monteloro zijn bijzonder complex vanwege de diversiteit van hun wijngaarden. Zij bezitten meerdere kleine wijngaarden, met een oppervlakte van niet meer dan 1 hectare die zich op verschillende hoogtes bevinden. Hierbij geniet elke wijngaard met een andere mate van de blootstelling aan het zonlicht.

Tenuta Monteloro
Anderen kochten ook