Bodegas Beronia

Bodegas Beronia
Bodega Beronia maakt sinds 1982 deel uit van de González Byass-groep en behoort met de wijnen tot de top van Rioja. Vandaag de dag is Beronia een van de meest gerenommeerde Spaanse bodega’s, zowel op internationale als binnenlandse markten, en produceert het pure en traditionele Rioja-wijnen met hun eigen persoonlijkheid, de Beronia-stijl!

Ga naar de wijnen

Beronia; van oorsprong tot heden

In 1973 werd Bodegas Beronia opgericht door een groep zakenmannen/vrienden uit Baskenland. De vrienden hadden een grote liefde voor eten en wijn en creëerden hun eigen gastronomische samenleving, of txoko zoals het lokaal wordt genoemd, in het gebied. Ze besloten om hun eigen wijnen te produceren en hier in samenwerking met de lokale keuken, om van te genieten.

Ontdek Beronia

Beronia in Rueda

In de bodega van Beronia in Rueda zijn technologie en architectuur samengebracht in perfecte harmonie, door de elementen staal en aarde, beton en druiven, glas en lucht.
In totaal heeft de bodega 65 hectare eigen wijngaarden verdeeld over twee plantages (El Torrejón en La Perdiz) waar zij enkel en alleen de druif Verdejo verbouwen.
Beronia maakt momenteel slechts één wijn in Rueda; De Beronia Verdejo.
Deze wijn is bijzonder vanwege de twee oogstmomenten: een vroege oogst, die een versere wijn produceert met meer kruidachtige aroma's, met toetsen van buxus, gras en venkel; en een tweede latere oogst en de rijpere druiven verzamelt die tonen van exotische vruchten bevatten.

Ontdek de Verdejo

Nieuwe Bodega in Rioja

Bodegas Beronia is begonnen met de bouw van een volledig nieuwe wijnmakerij die uitsluitend zal worden gebruikt voor het maken en rijpen van premium, reserva en gran reserva-wijnen.

De nieuwe bodega bevindt zich tussen de wijngaarden van Beronia in Ollauri, dicht bij de stad Haro en zal uitsluitend worden gebruikt voor het maken en rijpen van de reserva en gran-reserva wijnen.

Met deze nieuwe prachtige huisvesting wil Bodegas Beronia nog meer gasten verwelkomen in Rioja met o.a. een wijnbar en verschillende ruimtes voor proeverijen en evenementen met als doel de bezoekers te blijven verassen.

Gonzales Byass beste Spaanse én Europese winery!

Het familiebedrijf Gonzalez Byass, de mensen achter Bodegas Beronia zijn door de World Association of Wine Writers & Journalists uitgeroepen tot het beste Spaanse én Europese wijnhuis!
In de wijnwereld zijn diverse concours, vakbladen en organisaties die prijzen uitreiken aan de beste wijnen ter wereld binnen hun classificatie.
Zo won Noe (DO Sherry) de prijs voor Beste Wijn 2017 en de Beronia Reserva won de 1e plek op de ranglijst voor beste DOCa Rioja Ranking!

Lees meer over de prijzen!