Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
90 Platter (Zuid-Afrika)

Boschendal Nicolas 2021

Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot, Syrah / Shiraz
Vol en rond rood, Kruidig, Rijk, Balans, Rood fruit
De Nicolas is een karakteristieke blend, elk component staat uitstekend op zichzelf wat samen iets uitzonderlijks creëert. Shiraz, een kenmerkende variëteit voor Boschendal, voegt intriges en diepte toe met kruidige tonen, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot geven klassieke structuur, Malbec een mooie diepe kleur en levendig rood fruit, terwijl Merlot het fruitprofiel verhoogd en Cabernet Franc meer kruidigheid toevoegd. Zeer beperkt beschikbaar.
€ 29,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dit iconische wijnestate en de trots van de Kaap ligt tussen Stellenbosch en Franschhoek. De Nicolas ontleent zijn naam aan een van Boschendal's stichtende pioniers, Nicolas de Lanoy. Hij hielp bij het leggen van de basis voor de ontwikkeling van dit iconische landgoed. Het land van Nicolas maakte niet altijd deel uit van het onroerend goed - na zijn dood fuseerde het met de twee aangrenzende boerderijen om het huidige Boschendal te vormen zoals het tegenwoordig bekend staat.

Wijnkaartnaam Boschendal Nicolas
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2021
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot, Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 15 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij diverse vleesgerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Franschhoek
De magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant.
 
Wereldberoemd
Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan de parel van Franschhoek. De bekendste wijn in ons land is de Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée met de unieke fles met de blauwe capsule.
 
Integriteit en duurzaamheid
De kern van Boschendal is integere en duurzame wijnbouw. Om deze reden is Boschendal geprezen met de ‘WWF Conservation Champion’ en zijn ze aangesloten bij de ‘Wine and Spirit Board of South Africa’ om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame teelt te garanderen.
 
Traditie en innovatie
Boschendal maakt al meer dan 350 jaar wijnen en heeft in die tijd continue gezocht naar innovatie om nog betere wijnen te maken. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefde wijn in meer dan 50 landen maakt.
 
Boschendal 1685
De 1685 serie in de kenmerkende fles ontwikkelde Boschendal in 1985 ter ere van het 300 jarig bestaan, deze wijnen zijn de beroemdste van de kaap inmiddels. Het begon met een Sauvignon Blanc, maar is inmiddels uitgebreid met een uitstekende Chardonnay, Shiraz, Merlot en ook de twee bekendste Zuid-Afrikaanse druiven: Chenin Blanc en Pinotage.
 
Boschendal Chardonnay Pinot-Noir
Enkele jaren geleden introduceerde Boschendal de Chardonnay-Pinot Noir, een wijn gemaakt van de tradionele 'Champagne' druiven, maar dan zonder bubbels en met een roze tint. Ongekend populair door zijn heerlijke verfrissende en fruitige smaak.

Boschendal Elgin - Best Chardonnay of South-Africa
Boschendal was een van de eerste wijnhuizen die wijngaarden kochten in Elgin, een Cool-Climate regio bij Hermanus. De elegante en langzaam rijpende Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven vormen de basis van de 'Elgin serie', welke o.a. al jaren achtereen de prijs voor 'Best Chardonnay of South-Africa' heeft gewonnen.
 
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Boschendal Wijnen.
 
Boschendal
90 punten - Decanter (oogst 2016)
Gouden award- Mundus Vini (oogst 2016)
90 punten - Tim Atkin (oogst 2017)
90 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2020)
Leafier than Angus, despite absence of cab franc in this Rhône-Bordeaux blend. Tannins more overt but well-managed & excellent foil for plump black fruit. 2020 for earlier drinking than sibling. Also in 1.5L. 2018 & 2019 untasted. WO Cape Coast.
Anderen kochten ook