Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen
93 Platter (Zuid-Afrika)

Boschendal Vin d’Or 2018

Herkomst: Zuid-Afrika, West Kaap
Druif: Riesling, Viognier
Zoet, rijk, tropisch, honing, geconcentreerd
Een dessertwijn die het erg goed doet bij frissere desserts, zoals ijs of fruit. Maar ook chocolade gaat hij niet uit de weg. De geconcentreerde smaak is mooi in balans en heeft een enorme fruitexplosie. Heerlijk!
€ 20,95
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
In de geur van deze heerlijke zoete dessertwijn veel tropisch fruit, citrusfruit en appel, gevolgd door wat honing. De geconcentreerde smaak is mooi in balans en heeft een enorme fruitexplosie. Prachtige zoete afdronk, maar met frisse citrustonen.
 
De Riesling druiven komen uit de wijngaarden in Stellenbosch en de viognier komt uit de Elgin vallei. De wijnranken worden niet geïrrigeerd en de druiven hangen tot laat in het groeiseizoen aan de wijnranken. Hierdoor zijn de smaken extra geconcentreerd en onstaat er een zogenaamde edele rotting (Botrytis) aan de druiven. Deze Botrytis zorgt dat het suikergehalte in de druif stijgt, waardoor er een prachtige zoete dessertwijn ontstaat.
Wijnkaartnaam Boschendal Vin d'Or
Land Zuid-Afrika
Regio West Kaap
Jaargang 2018
Druif Riesling, Viognier
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk, zal zich de komende 10 jaar nog blijven ontwikkelen
Wijn & Spijs Prachtig om zo te drinken of bij crème brûlee, gebak en appelstroedel
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 12%
Zuid-Afrika, Franschhoek
De magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant.
 
Wereldberoemd
Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan de parel van Franschhoek. De bekendste wijn in ons land is de Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée met de unieke fles met de blauwe capsule.
 
Integriteit en duurzaamheid
De kern van Boschendal is integere en duurzame wijnbouw. Om deze reden is Boschendal geprezen met de ‘WWF Conservation Champion’ en zijn ze aangesloten bij de ‘Wine and Spirit Board of South Africa’ om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame teelt te garanderen.
 
Traditie en innovatie
Boschendal maakt al meer dan 350 jaar wijnen en heeft in die tijd continue gezocht naar innovatie om nog betere wijnen te maken. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefde wijn in meer dan 50 landen maakt.
 
Boschendal 1685
De 1685 serie in de kenmerkende fles ontwikkelde Boschendal in 1985 ter ere van het 300 jarig bestaan, deze wijnen zijn de beroemdste van de kaap inmiddels. Het begon met een Sauvignon Blanc, maar is inmiddels uitgebreid met een uitstekende Chardonnay, Shiraz, Merlot en ook de twee bekendste Zuid-Afrikaanse druiven: Chenin Blanc en Pinotage.
 
Boschendal Chardonnay Pinot-Noir
Enkele jaren geleden introduceerde Boschendal de Chardonnay-Pinot Noir, een wijn gemaakt van de tradionele 'Champagne' druiven, maar dan zonder bubbels en met een roze tint. Ongekend populair door zijn heerlijke verfrissende en fruitige smaak.

Boschendal Elgin - Best Chardonnay of South-Africa
Boschendal was een van de eerste wijnhuizen die wijngaarden kochten in Elgin, een Cool-Climate regio bij Hermanus. De elegante en langzaam rijpende Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven vormen de basis van de 'Elgin serie', welke o.a. al jaren achtereen de prijs voor 'Best Chardonnay of South-Africa' heeft gewonnen.
 
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Boschendal Wijnen.
 
Boschendal
93 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2018)
Last vintage tasted of elegantly presented, unoaked Noble Late Harvest was 2015 from riesling, 2018 gets 50% viognier partner for unusual but delicious combo. Exotic jasmine, quince & honey, deft touch tannin & apricot kernel piquancy to balance the sweetness.
Anderen kochten ook