Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
20-Een-verticaaltje.jpg

Een verticaaltje

Opeenvolgende jaren van topwijnen 

Waarom?

Elke oogst is anders 
Zeker in het topsegment, waar de wijngaard, weersomstandigheden en de wijnmaker veel invloed hebben op de smaak van de wijn. Natuurlijk blijven de wijnen in de verschillende oogstjaren in een bepaalde stijl, maar er zijn grote verschillen te proeven.

Niet elk jaar is een bewaaroogstjaar 
Met bewaaroogstjaar bedoelen we voor rode wijnen: meer dan 10 jaar. Maar dat neemt niet weg dat de 'drink' oogstjaren minder smaakvol zijn. Deze zijn vaak jonger toegankelijker dan de bewaaroogstjaren en zijn heerlijk om binnen 10 jaar te drinken. 

Altijd uw favoriete wijn op dronk 
Elke wijn heeft een levenscyclus en de periode waar de wijn 'op dronk' (optimaal drinkmoment) is het ideale drinkmoment. Dit verschilt per oogstjaar en met meerdere jaren is er altijd eentje op dronk 

Het staat fraai
Het oog wil ook wat, maar het is toch heerlijk om 10 oogsten Antinori Tignanello, Solaia, Hermitage la Chapelle, Chateau Pétrus of Clos Apalta in de kelder naast elkaar te hebben liggen?

Het levert wat op 
Niet voor iedereen; maar als je de topwijnen na 10 jaar zou willen verkopen, dan is het een pre om bijvoorbeeld 10 opeenvolgende oogstjaren in de originele kist aan te bieden. Let op: als u de wijnen ook zelf wil drinken, zou u dus van elke oogst enkele kisten moeten bestellen bij de release. 

In wijnterminologie noemen wij proeverij van opeenvolgende jaren van dezelfde wijnen 'een verticaaltje', dus als iemand je uitnodigt voor een 'Verticaaltje Pétrus', dan weet u het wel.
 

 
gerelateerde blogs
59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

46 Icoon uit Bolgheri

De icoonwijnen van Tenuta Guado al Tasso

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri