Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 607 wijnen

Inschrijving Bodega Son Mayol

De zoektocht naar de perfecte wijn
De zoektocht naar de perfecte wijn bracht een Zwitserse ondernemer en de legendarische wijnmaker Patrick Léon (van o.a. Château Mouton Rothschild en Domaine Faiveley) bij elkaar in Mallorca. Overtuigd door de schoonheid en het potentieel van dit eiland begonnen zij hier in 2016 een nu al zeer succesvol wijnhuis.
Het wijnhuis maakt twee uitzonderlijke rode wijnen met een uitstekend rijpingspotentieel; Grand Vin Son Mayol en Premier Vin Son Mayol. Beide wijnen zijn een blend van druivenrassen uit Bordeaux: Cabernet Sauvignon en Merlot, die naar het voorbeeld van de grote Bordeaux-wijnen worden samengesteld.
De 35 verschillende terroirs worden separaat van elkaar gevinificeerd en vervolgens toegewezen aan Grand Vin of Premier Vin. De toewijzing bepaalt ook de gistingstijd, de leeftijd van de vaten en de duur en van de vatrijping. Lees hier meer over Bodega Son Mayol.
 
Grand Vin Son Mayol 2018
Spanje, Mallorca | 85% Cabernet Sauvignon & 15% Merlot
De Grand Vin Son Mayol is een klassieke wijn die zich onderscheidt door zijn elegantie en kracht. De neus onthult tonen van vers rood fruit, maar ook rijper zwart fruit zoals zwarte bessen en bramen in combinatie met aroma's van toast en cacao afkomstig van de vatrijping. De smaak is krachtig met elegante tannines die een lange afdronk achterlaten, ondersteund door een zuurgraad die een groot wijnjaar waardig is. 
In dezelfde traditie als Mouton Rotschild worden de labels elk jaar door een andere kunstenaar gemaakt, voor de vintage 2018 is deze eer toe bedeeld aan Dan Eidenbenz die een ode heeft gemaakt aan Patrick Léon. Op dronk, maar zal zich nog 20 jaar ontwikkelen.
 
Premier Vin Son Mayol 2018
Spanje, Mallorca | 60% Merlot & 40% Cabernet Sauvignon 
Premier Vin Son Mayol is een wijn die geschikt is voor liefhebbers van lichtere Bordeaux wijnen. Een wijn van grote finesse, met een neus van rode bessen, framboos en kers in combinatie met aroma's van vanille. Deze neus onthult de verfijning die in de smaak te vinden is. In de smaak vindt u een perfect evenwicht van fruitige aroma’s en zijdeachtige, ronde tannines. De wijn sluit af met een typische frisheid van het terroir en tonen van vers fruit. Op dronk, maar zal zich nog 20 jaar ontwikkelen.

Selectie wijnen

Bodega Son Mayol Premier Vin
Premier Vin Son Mayol
2018
€ 46,00
Normaal € 58,50 per fles
Per 6 flessen in een originele kist
James Suckling: 92 punten
Slechts 19 kistjes beschikbaar
Bodega Son Mayol Grand Vin
Grand Vin Son Mayol
2018
€ 84,95
Normaal € 96,00 per fles
Per 6 flessen geleverd in een originele kist
James Suckling: 93 punten
Slechts 23 kistjes beschikbaar.

Uw gegevens