Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 510 wijnen
2.banner-Brocard.jpg
Jean Marc Brocard, Chablis grootheid

Force, fraicheur, précision; dat zijn de kernwaarden van Jean-Marc Brocard en die kracht, frisheid en finesse vinden wij terug in al zijn wijnen. 

Chablis grootheid Jean-Marc Brocard
In 1973 is het wijnhuis van de familie Brocard onder leiding van vader Jean Marc gestart. De wijngaarden zijn in het hart van de Chablis gelegen. Vader Jean-Marc heeft een paar jaar geleden het fameuze domein overgedragen aan zijn zoon, Julien, aanhanger van de biodynamie. Op deze wijze heeft hij de kwaliteit van de wijnen nog verder verhoogd.

Beroemde Brocard stijl
Deze stijl typeert zich doordat het terroir zo veel mogelijk tot uitdrukking gebracht wordt. Het resultaat mag er zijn: kwaliteitswijnen met een hoge mineraliteit en een weelderig en uitgesproken karakter. De wijnen worden geroemd door vele sommeliers van toprestaurants wereldwijd vanwege de finesse en de perfecte match met 'alles wat zwemt'.

Jean Marc Brocard Chablis Sainte Claire 2018
Zijn biologische 'huis' Chablis is zijn vlaggenschip en is van wereldklasse; elegant, zuiver en met een heerlijke lange afdronk. De wijnschrijvers en sommeliers zijn zeer enthousiast over deze wijn en wij ook!

Overige awards:
Silver Medal - Decanter
Gold Medal - Elle à table 

Chablis Premier en Grand Cru's 
Zijn Premier Cru en Grand Cru zijn overweldigende Chablis wijnen. Kracht, frisheid en finesse vinden we hier in zijn optimale vorm. Nu al heerlijk op dronk en nog enkele jaren te bewaren. Beide wijnen zijn zeer beperkt beschikbaar.

Jean Marc Brocard 1er Cru Vau de Vey 2019
Hele andere stijl dan de AOC Chablis wijnen; rijker en voller. Kan gerust 6 jaar na de oogst bewaard worden door zijn sublieme zuurgraad. 2018 is een topjaar in Chablis en deze wijn is biologisch gecertificeerd. Nu heerlijk en tot 2024 te bewaren. 

Jean Marc Brocard Grand Cru Les Preuses 2016
Slechts 3% van alle Chabliswijnen mag zich Grand Cru noemen en er zijn slechts 7 Grand Cru wijngaarden. Alleen de allerbeste terroirs hebben de classificatie Grand Cru gekregen. Kortom dit is het allerbeste wat Chablis te bieden heeft. De Grand Cru wijngaard Les Preuses heeft de vorm van een amfitheater en krijgt veel zon daardoor. De 2016 is een grootse wijn vol met geel fruit, lichte houttoon en met een lange Chablis afdronk. Voor bijzondere momenten. Nu heerlijk en tot 2023 te bewaren. Zeer beperkt. (uitverkocht)

Net buiten de grenzen van Chablis
Als ervaren Chablis-producent weet eigenaar Julien Brocard precies waar de beste druiven groeien binnen de AOC Chablis, maar ook daar net buiten. Zo is zijn Cuvée Margote volledig in de Brocard Chablis-stijl, maar gemaakt van wijngaarden buiten de Chablis en daardoor vriendelijk in prijs. Zijn Bourggne Chardonnay Cuvée Jurrasique is van hetzelfde type terroir als zijn Chablis wijnen. Elegant en een stuk voordeliger.

Famille Brocard Cuvée Margote Chardonnay 2020
Kracht, frisheid en finesse. Zo ook bij deze Cuvee Margote. Een 'simpele' Vin de France in naam, maar in werkelijkheid een buitenkans om een heerlijke Chablis stijl Chardonnay te genieten voor een ongekend lage prijs. Heerlijk!

Jean Marc Brocard Cuvée Jurasique 2018
Een 'gewone' AOC Bourgogne in naam, maar in werkelijkheid een buitenkans om een perfecte Chardonnay te drinken uit het Chablis gebied voor een ongekend lage prijs. 
 

Onze tips
De huis-Chablis van Brocard mag niet ontbreken bij visgerechten of schaal- en schelpdieren. De Cuvée Margote Chardonnay is een geweldig glas om vaker van te genieten en enkele flessen van de Premier Cru en/of Grand Cru om in uw kelder of wijnklimaatkast te bewaren voor speciale gelegenheden. 

 
gerelateerde blogs
77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

58 Olivier Leflaives verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet.

63 The Heritage Collection van Boschendal

The Heritage Collection van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Deze geweldige rode wijnen bewijst dat!

Investeren in wijn Fake Wine

Investeren in wijn: Leuk voor later

Is uw (klein) kind geboren, bent u getrouwd of heeft u een ander mooi moment beleefd in 2013, 2014, 2015, 2016 of 2017?