Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
40-La-Parcelle-8-blogbanner-zonder-tekst.jpg

La Parcelle 8

Het Chileense wijnhuis Lapostolle heeft Chili als wijnland goed op de kaart weten te zetten met hun icoonwijn; Clos Apalta, die zich kan meten met de wereldtop. Nu zijn ze onderweg naar een vergelijkbaar succes met hun Single Vineyard wijn afkomstig van een meer dan 100 jaar oude wijngaard: La Parcelle 8.
 
De wijngaard La Parcelle 8 in Apalta
Na jaren van onderzoek en selectie produceert Lapostolle, La Parcelle 8 afkomstig van een specifieke wijngaard in de succesvolle Apalta vallei. Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon, van wijnranken die ouder dan 100 jaar oud zijn. Hierdoor is de opbrengst extreem laag wat zorgt voor een grote concentratie van smaken in de wijn.
 
Geduld maakt het verschil
La Parcelle 8 vormt een wijn die aanzienlijk geduld vereist. Zowel in de wijngaard als gedurende het vinificatieproces streven ze naar minimale interventie. Dit komt doordat de wijn van nature al goed in balans is qua alcohol en zuren, en op prachtige wijze de kenmerken van de granieten bodem waarop de druivenranken groeien, weerspiegelt. Tijd krijgt de hoofdrol in het vinificatieproces. Een langzame fermentatie is het beoogde doel, gevolgd door rijping in een combinatie van nieuwe en gebruikte Franse eikenhouten vaten. En dan begint het wachten.
 
Gerijpte nieuwe oogst 
Dhr. De Bournet van wijnhuis Lapostolle is van mening dat veel wijnen veel te vroeg worden geconsumeerd in de markt. Om die reden hebben zij ervoor gekozen om La Parcelle 8 pas beschikbaar te maken voor verkoop wanneer deze zich al heeft kunnen ontwikkelen. Dit tijdstip kan variëren per oogstjaar, wat de reden is dat de jaargang 2015 eerder is geïntroduceerd dan de jaargang 2013, die dit jaar is vrijgegeven. Met deze aanpak presenteren ze het volledige potentieel van deze bijzondere wijn.
 
Lapostolle La Parcelle 8
100% Cabernet Sauvignon | Chili, Colchagua Valley
De wijn heeft een elegante en complexe neus, met intense geuren van rood fruit, kruiden en specerijen, met aroma's van goed geïntergreerd eikenhout. De wijn heeft een klassieke structuur, met elegante en lange tannines, met smaken van rood fruit en zwarte kruiden. Lange fluwelen afdronk.
Per 6 flessen in een originele kist | bewaarpotentieel 15-20 jaar 
 

 
James Suckling | La Parcelle 8 2015 | 98 punten
"Sweet blackberries, brambleberries and cigar tobacco with fresh flowers. Some cedar and mahogany, too. Full bodied with chewy tannins and chocolate, walnut and lightly toasted flavors. It’s just starting to come around. First commercially released wine from old-vine cabernet sauvignon, grown on its own rootstock with the vast majority from 1910. Originally it was just for the owners to drink. Fantastic."
 
Perfect aankoopmoment
La Parcelle 8 is het bewijs dat de eerste oogsten van een nieuwe wijn van een bekende producent een lucratieve aankoop is. In nog geen jaar tijd is de inkoopprijs van deze wijn al flink gestegen. Daarnaast heeft James Suckling naast de prachtige score van 98 punten de 5e plek gegeven op zijn ranglijst van de mooiste wijnen van Chili. Van deze wijn zijn slechts 12.000 flessen geproduceerd en wij hebben gelukkig nog enkele kistjes van deze eerst jaargang. Wilt u ook genieten van een hoog rendement op uw wijnen teken dan ook zeker in op de spiksplinter nieuwe wijn van Lapostolle Clos du Lican 2019, een Single Vineyard wijn gemaakt van 100% Syrah, of lees hier meer
 
Unieke vallei: Apalta
De Chilenen plantten al meer dan 100 jaar geleden in het hart van de Apalta vallei wijnstokken, voornamelijk blauwe druiven zoals Cabernet Sauvignon. Deze stokken staan op oorspronkelijke onderstokken. Ze zijn dus niet geënt op Amerikaanse onderstokken, zoals in de rest van de wereld is gedaan om de druifluis (Phylloxera) te bestrijden. De Franse familie Marnier-Lapostolle ontdekte deze vallei mét deze oeroude wijngaarden en zag potentieel om wijnen van wereldklasse te maken. En dat is ze gelukt met Clos Apalta, lees hier meer over icoonwijn Clos Apalta.

Bestel hier
 
 
 
gerelateerde blogs
lapostolle blogbanner z tekst

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta is een unieke wijn, gemaakt op een unieke plek en nestelt zich nu tussen de absolute wereldtop.