Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
168-Clos-du-Lican-blogbanner-z-tekst.jpg

Clos du Lican

Nieuwe wijn; Clos du Lican 2019
Gedragen door hun visie begon Lapostolle in 2004 aan de gigantische klus om de wijngaard Clos du Lican vorm te geven. Ze hebben rotsen opgetild en verplaatst om deze kostbare land vol potentie van wijnstokken te voorzien. Toen Jacques Marnier Lapostolle, de vader van Alexandra, 18 jaar geleden naar Chili afreisde zei hij dat er een wonder voor nodig zou zijn om dit project te realiseren. Met gepaste trots heeft Lapastolle met jarenlange toewijding het wonder kunnen laten uitkomen; de eerste jaargang van Clos du Lican.
 
Clos du Lican 2019
Apalta Vallei, Colchagua, Chili
100% Syrah
Clos du Lican is een single vineyard wijn uit de gelijknamige wijngaard. Deze wijngaard wordt beschouwd als de verborgen parel van Lapostolle in de Apalta Vallei. De wijngaard ligt op 1 km verwijderd van Clos Apalta en werd in 2004 door Lapostolle aangekocht. Het beslaat 15 hectare waar voornamelijk Syrah maar ook Viognier, Grenache en Cabernet Sauvignon zijn aangeplant. Clos du Lican is een zeer elegante, complexe wijn met veel aroma’s van zwart en rood fruit. Een wijn met veel structuur, diepte, kleur en een uitstekend bewaarpotentieel. De wijn is op dronk en zal zich nog minimaal 15 jaar blijven ontwikkelen. Per 6 flessen in een originele kist.
 
James Suckling mocht de wijn al beoordelen en heeft de wijn een fantastische primeur score gegeven. Hij gaf de wijn maar liefst 98/100 punten. Een ongekend hoge score voor een eerste oogst van een nieuwe wijn.
 
James suckling over Clos de Lican 2019
“Intense and heady nose of black fruit, black truffles, peppered meat, mahogany, mocha and grilled herbs. Some burnt caramel, too. It’s full-bodied with a rich, plush and creamy palate. So much to offer. Velvety, polished tannins. Hot chocolate marries savory meat. Delicious finish. Big and generous. A new and exciting single-vineyard 100% syrah. Drink or hold.”
98 punten
 
Perfecte investering
Clos du Lican is in zeer beperkte oplage geproduceerd. Er zijn slechts 3.524 flessen gemaakt van dit eerste jaargang, waarbij de specifieke flesnummers vermeld worden op het etiquette. Bovendien is de eerste oogst van een nieuwe wijn van een vooraanstaande producent vaak een lucratieve aankoop. De wijn is nog onbekend in de markt, de producent heeft zijn eerste inschatting van de prijs gemaakt en pers en wijnliefhebbers hebben een eerste indruk. Vaak is de prijs op zo een moment nog (flink) lager dan de oogsten die volgen, zeker zodra de interesse groeit.
Mocht u uw beleggingsportefeuille willen uitbreiden, bekijk dan ook La Parcelle 8 2015. Deze wijn is vorig jaar op de markt gekomen met het eerste jaargang 2015 en wij zien de prijzen al stijgen van deze Single Vineyard Cabernet Sauvignon. 
 
 
 
 
 
gerelateerde blogs
75 Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Naast de icoonwijn Clos Apalta maakt Lapostolle meer wijnen van wereldklasse en ook voor zeer aantrekkelijke prijzen!

lapostolle blogbanner z tekst

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta is een unieke wijn, gemaakt op een unieke plek en nestelt zich nu tussen de absolute wereldtop.

166 Bordeaux blogbanner z tekst

Bordeaux

Lees meer over de wijnregio Bordeaux

163 Bourgogne alternatieven

Alternatieven voor Bourgogne wijnen

Uitstekende Pinot Noirs & Chardonnays die zich kunnen meten met de wijnen uit de Bourgogne