Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
91 Decanter

Château Clarke Le Merle Blanc de Château Clarke Bordeaux blanc 2022

Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Druif: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sauvingon Gris, Sémillon
Smaakvol en complex wit, uitgesproken, mineraal, witte bloemen, vanille
Le Merle Blanc van Château Clarke is een van de weinige witte wijnen die in de Médoc worden geproduceerd. Deze wijn, een blend van Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle en Sémillon, biedt een elegante complexiteit, de aroma's zijn uitnodigend met tonen van bloemen, mineralen en een delicaat rokerig karakter dat in de neus blijft hangen. In de mond is de wijn vol en toch evenwichtig, met een
€ 38,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

 

Château Clarke is een van de zeldzame wijngaarden in de Médoc die een witte wijn produceren. De Merle Blanc maakt deel uit van de geschiedenis en het erfgoed van het Château, aangezien het wordt geproduceerd sinds het einde van de 19e eeuw (1890). Zeer gerespecteerd en gerenommeerd, heeft het tot wel een kwart van de productie van het Château vertegenwoordigd. Vandaag past deze zeldzame wijn perfect in de geest van het landgoed.

0Q8A5869
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Jaargang 2022
Druif Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sauvingon Gris, Sémillon
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 6 - 8°C
Bewaarpotentie minimaal 3-5 jaar na het oogstjaar
Wijn & Spijs Vis, zeevruchten, salade en wit vlees
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Historie
Toen Baron Edmond de Rothschild Château Clarke kocht, deed hij dit met de intentie om het verlaten en verwaarloosde domein nieuw leven in te blazen en het juist in deze appellatie (Listrac) tot een ongekend hoog niveau te gaan brengen. Château Clarke werd in de 18e eeuw gekocht door een Ier, waarna de wijnen in de 20e eeuw vrij beroemd werden, maar niet voor lange duur. Het kasteel was grotendeels vergeten toen Edmond de Rothschild het in 1973 kocht. Hij begon meteen met het ontwortelen van de oude wijnstokken en de herplanting, een duur en tijdrovend proces dat pas in 1979 werd voltooid. 
 
Een meesterwerk van Edmond de Rothschild
Baron Edmond de Rothschild is een visionair, wijnliefhebber en ook mede-eigenaar van het fameuze Premier Cru (First Growth) Château Lafite Rothschild. Château Clarke is het resultaat van een lang gekoesterde droom van Edmond; de wens om in anonimiteit, met zijn visie en passie, een wijn te creëren van druiven die afkomstig zijn van een onbekende wijngaard. Na zes jaren was het meesterwerk van Edmond de Rothschild geboren; Château Clarke.
 
Listrac-Médoc, Bordeaux
Toen in 1974 Edmond de Rothschild 55 hectare aan wijngaarden kocht in de appellatie Listrac-Médoc, werden kosten noch moeite gespaard om kwaliteit te garanderen. Bij elke beslissing in het herstructureringsproces werd de nadruk gelegd op het creëren van een wijngaard die wijnen van wereldklasse kan produceren. Het wijnhuis heeft zijn focus op de productie van slechts twee wijnen: het vlaggenschip Château Clarke en een kleine oplage van de witte wijn; Le Merle Blanc. Met zoveel toewijding en aandacht voor detail is het geen wonder dat dit wijnhuis is uitgegroeid tot benchmark van de appellatie.
 
Benjamin de Rothschild & Michel Rolland
In 1999 nam Benjamin de Rothschild het stokje over van zijn vader. Het wijnhuis werd bijgewerkt en Michel Rolland werd ingeschakeld als consultant-oenoloog. In totaal beslaat het domein zo'n 55 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 35 jaar en zijn geworteld in klei-kalkstenen bodems. 
 
Château Clarke 
Listrac-Médoc, Bordeaux | 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon
Château Clarke is een unieke Bordeaux-blend, waarbij Merlot de samenstelling domineert. Het is een elegante en complexe wijn, met frisse aroma's van zwart fruit en precieze tannines, die kenmerkend zijn voor het terroir. De wijn heeft een uitstekend rijpingspotentieel van minimaal 15 jaar; de kwaliteiten van de wijn zijn al in de jeugd te herkennen en worden steeds duidelijker naarmate de wijn verouderd.
Château Clarke
91 punten - Decanter (oogst 2022)
Crisp, round, lively but also quite creamy giving more of a gourmet, calm tone to this than overly acidity and racy. Feels confident with peach and apricot fruit and a gentle cool freshness throughout. Still on the shy side, just hinting at its potential but offering glimmers of precision, fruit purity and lovely salty minerality. Eric Boissenot consultant.
90 punten - James Suckling (oogst 2021)
Anderen kochten ook