Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/19-Nacht-van-de-Wijn-blogbanner.jpg

Nacht van de wijn

Syrah/Shiraz is het blauwe druivenras in onder andere de Rhône in Frankrijk en Australië. Het is een druif die zich makkelijk aanpast aan de omgeving en een voorkeur geeft aan een warmer klimaat. Vroeger werd de naam Shiraz alleen gebruikt in de ‘nieuwe wijnwereld’ en Syrah alleen in ‘oude wijnwereld’. Tegenwoordig gebruiken ook nieuwe-wereldlanden steeds vaker Syrah voor een Syrah gemaakt in Franse stijl. Er zijn geen officiële regels voor, het heeft dus meer te maken met het type wijn.

Eenmaal in het glas geeft deze druif een diepe robijnrode kleur met aroma’s van viooltjes, pruimen, bramen en zwarte peper. In Zuid-Afrika vindt deze druif ook een thuisbasis. Na Cabernet Sauvignon is Shiraz de meest aangeplante blauwe druifsoort. In de warmere regio’s zoals in Zuid-Afrika zal deze wijn meer aroma’s van geconcentreerd, overrijp fruit geven en bij verjaring kunnen er aroma’s van leer ontstaan.

In de noordelijke Rhône in Frankrijk is Syrah de enige blauwe druifsoort die wordt toegelaten voor de appellaties Grand Cru en Premier Cru. Het bijzondere aan Syrah en de noordelijke Rhône is dat het hier is toegestaan de witte druifsoort Viognier te combineren met de blauwe druifsoort Syrah tijdens het maken van de wijn. Uniek binnen de regelgeving van wijnen, aangezien het bijna nooit is toegestaan om witte en blauwe druivensoorten te combineren. Selectie mooiste wijnen

Met trots bieden wij een selectie van de mooiste Syrah en Shiraz wijnen uit ons assortiment. Geniet van verschillende landen, stijlen en jaargangen. Bijvoorbeeld het wijnhuis Paul Jaboulet, geeft u de mogelijkheid om twee verschillende stijlen van Syrah te proberen. ‘Paul Jaboulet Aîné Secret de Famille 2019’ is een lichte fruitage Syrah zonder invloeden van eikenhout. Als tegenhanger een complexe Syrah gemaakt van de druiven van oude wijnranken, met lagering op hout en ook nog eens uit het jaar 2010; Thalabert. Deze twee uitersten kunnen u precies laten beleven hoeveel veelzijdig de Syrah druif kan zijn!