Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
92 Wine spectator
91 Falstaff

La Braccesca Achelo Syrah 2021

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, rijk, zwarte bessen, specerijen, subtiel
Deze Syrah wordt gemaakt in Cortona in het zuiden van Toscane. De Syrahdruif produceert hier geweldige wijnen, jaren alleen in blends gebruikt, maar met de komst van de topwijn Bramasole (zonaanbidder in het Italiaans) laat Antinori zien dat de Syrah veel potentie heeft. Achelo is het kleine broertje van Bramasole maar is groots in zijn smaak en net zoals zijn grote broer, trouw aan de prachtige kenmerken van Syrah in Cortona.
€ 24,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Levendige robijn-paarse kleur. Bouquet van rode en zwarte bessen, specerijen, vanille en zwarte peper. Rijpe, subtiele smaak met in de afdronk zwart fruit en vanille, een prachtige structuur en soepele tannines.

Adriano
Wijnkaartnaam La Braccesca Achelo Syrah
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2021
Druif Syrah / Shiraz
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 2-3 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij diverse (stevige) vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Het estate
La Braccesca bestaat uit 508 hectare land, waar ooit de graven van ‘Bracci’ heersten. Zij gaven hun naam aan het huis en het familiewapen. Bracci betekent arm in het Italiaans. La Braccesca bevindt zich midden in 2 totaal verschillende zones; Montepulciano en Cortona en maakt wijnen in beide gebieden. Dit verklaart de enorme diversiteit in wijnen die het huis produceert.
 
Het gebied
De familie Antinori heeft het huis sinds 1990 in handen en produceert een aantal prachtige wijnen. In de Montepulciano zone, waar de grond meer rotsachtig is, staat voornamelijk Sangiovese aangeplant. Cortona is een wat jonger gebied, maar zeer interessant vanwege de grote potentie om topwijnen te produceren. Hier vind je met name Syrah en Merlot. Cortona heeft een wat warmer microklimaat en met het Trasimeno meer vlak achter de wijnvelden, is nachtelijke verkoeling gegarandeerd. Deze ligging in combinatie met een compacte bodem van leem, die het water perfect vasthoudt in de droge, hete zomermaanden, zorgt dat Syrah zich hier perfect thuis voelt.
 
De kelders
De kelders zijn volledig ondergronds gebouwd en bestaan uit meerdere zones. In elk van deze zones zijn verschillende formaten vaten in gebruik. Er wordt daarnaast afwisselend Frans, Hongaars en Amerikaanse eiken gebruikt om de verschillende druivensoorten optimaal tot hun recht te laten komen.
 
Cortona
Bramasole is een van de icoonwijnen die wordt gemaakt op La Braccesca. Het betekent ‘verlangen naar de zon’. De Syrah druiven staan dan ook aangeplant in het zonnigste gedeelte van de wijngaard, de uitlopers van de heuvels rondom de stad Cortona. Deze ‘new kid on the block’ creëert een spannend nieuw verhaal in een gebied met een eeuwenoude wijntraditie. De eerste jaargang is geproduceerd in het jaar 2000. Zijn kleine broer Achelo, is ook zeer de moeite waard. Een heerlijk glas en zeer betaalbaar. Van beide wijnen hebben wij een allocatie weten te bemachtigen en bieden we u nu aan voor een speciale prijs.
 
Montepulciano
Santa Pia is de 'Single Vineyard' en grote broer van de Vino Nobile di Montepulciano. De druiven voor deze cru worden verbouwd op de terrassen onder het dorp 'Montepulciano'. De unieke bodemcombinatie van stenen en zand die hier te vinden is zorgen voor een klassieke en zeer elegante expressie van Sangiovese uit dit historische gebied. Vanuit het Montepulciano gebied komt ook de klassieke Vino Nobile di Montelpulciano. Deze wijn bestaat voor het grootste gedeelte uit de Sangiovese druif. Sangiovese heeft veel verschillende lokale namen. In het gebied rondom Montepulciano wordt hij ‘Prugnolo Gentile’ genoemd.
 
La Braccesca
90+ punten - Robert Parker (oogst 2018)
92 punten - Wine spectator (oogst 2018)
91 punten - Falstaff (oogst 2021)
Anderen kochten ook