Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
94 James Suckling
94 Wine spectator

La Braccesca Bramasole Syrah 2020

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood
Deze Syrah wordt gemaakt in Cortona in het zuiden van Toscane. De Syrahdruif produceert hier geweldige wijnen, jaren alleen in blends gebruikt, maar met de komst van de topwijn Bramasole (zonaanbidder in het Italiaans) laat Antinori zien dat de Syrah veel potentie heeft. Rijk en rijp fruit, tabak, zoethout en peperig in de afdronk.
€ 56,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Levendige intense rode kleur. Bouquet van rijp zwart fruit en tabak, die in de smaak wordt aangevuld met zoethout en zwarte peper. De afdronk is vol, heeft een prachtige structuur en soepele tannines.

Adriano
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2020
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 6-9 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij diverse (stevige) vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Het estate
La Braccesca bestaat uit 508 hectare land, waar ooit de graven van ‘Bracci’ heersten. Zij gaven hun naam aan het huis en het familiewapen. Bracci betekent arm in het Italiaans. La Braccesca bevindt zich midden in 2 totaal verschillende zones; Montepulciano en Cortona en maakt wijnen in beide gebieden. Dit verklaart de enorme diversiteit in wijnen die het huis produceert.
 
Het gebied
De familie Antinori heeft het huis sinds 1990 in handen en produceert een aantal prachtige wijnen. In de Montepulciano zone, waar de grond meer rotsachtig is, staat voornamelijk Sangiovese aangeplant. Cortona is een wat jonger gebied, maar zeer interessant vanwege de grote potentie om topwijnen te produceren. Hier vind je met name Syrah en Merlot. Cortona heeft een wat warmer microklimaat en met het Trasimeno meer vlak achter de wijnvelden, is nachtelijke verkoeling gegarandeerd. Deze ligging in combinatie met een compacte bodem van leem, die het water perfect vasthoudt in de droge, hete zomermaanden, zorgt dat Syrah zich hier perfect thuis voelt.
 
De kelders
De kelders zijn volledig ondergronds gebouwd en bestaan uit meerdere zones. In elk van deze zones zijn verschillende formaten vaten in gebruik. Er wordt daarnaast afwisselend Frans, Hongaars en Amerikaanse eiken gebruikt om de verschillende druivensoorten optimaal tot hun recht te laten komen.
 
Cortona
Bramasole is een van de icoonwijnen die wordt gemaakt op La Braccesca. Het betekent ‘verlangen naar de zon’. De Syrah druiven staan dan ook aangeplant in het zonnigste gedeelte van de wijngaard, de uitlopers van de heuvels rondom de stad Cortona. Deze ‘new kid on the block’ creëert een spannend nieuw verhaal in een gebied met een eeuwenoude wijntraditie. De eerste jaargang is geproduceerd in het jaar 2000. Zijn kleine broer Achelo, is ook zeer de moeite waard. Een heerlijk glas en zeer betaalbaar. Van beide wijnen hebben wij een allocatie weten te bemachtigen en bieden we u nu aan voor een speciale prijs.
 
Montepulciano
Santa Pia is de 'Single Vineyard' en grote broer van de Vino Nobile di Montepulciano. De druiven voor deze cru worden verbouwd op de terrassen onder het dorp 'Montepulciano'. De unieke bodemcombinatie van stenen en zand die hier te vinden is zorgen voor een klassieke en zeer elegante expressie van Sangiovese uit dit historische gebied. Vanuit het Montepulciano gebied komt ook de klassieke Vino Nobile di Montelpulciano. Deze wijn bestaat voor het grootste gedeelte uit de Sangiovese druif. Sangiovese heeft veel verschillende lokale namen. In het gebied rondom Montepulciano wordt hij ‘Prugnolo Gentile’ genoemd.
 
La Braccesca
95 punten - James Suckling (oogst 2017)
92 punten - Robert Parker (oogst 2017)
94 punten - James Suckling (oogst 2018)
A beautiful, pure syrah with dark-cherry and lavender aromas that follow through to a full body with round, polished tannins that are tight and compact. Flavorful and racy finish. Black-licorice and tar flavors. Slightly chewy at the end. Drink after 2023.
94 punten - Wine spectator (oogst 2019)
Asolidly built red permeated with blackberry, black cherry, ink and black pepper flavors. This tightens up, a good sign for future development, yet remains balanced and long. Offers terrific concentration and freshness. Drink now through 2028.
Anderen kochten ook