Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
51-Boschendal-Elgin.jpg

Ontdek Boschendal Elgin

Zo won deze wijn voor de 2015&2016 oogst de prijs voor de beste Chardonnay van Zuid-Afrika met maar liefst 96 punten!

Jaargang 2018
Volgens de experts en wijnmakers van Boschendal kan de 2018 zich meten met de 2015 en 2016 oogst. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, maar gelukkig maakte de wijn deze helemaal waar.

Wat een voortreffelijke Chardonnay!
Elegant, rijk, zuiver en met een lange nasmaak. Ideaal voor liefhebbers van de Bourgogne Chardonnay's van Leflaive en Bramito en Cervaro van Antinori.

Boschendal Elgin Chardonnay
"Levendig lichtgoud met een glimp van groen. In de neus: expressieve grapefruit en gouden appelaroma's gedetailleerd met sierlijke limoenbloesem, frangipane (Franse appeltaart) en witte truffelaroma's, verder verfraaid door discreet vanille eikenkruid. Smaak: een royale smaak die krachtig is maar toch ingewikkeld. De uitgesproken zuiverheid van citrusvruchten is gelaagd met hints van eik en kenmerkende mineraliteit. Afdronk met opmerkelijke intensiteit en lengte. "

Elgin Valley
De druiven komen uit de koelere Elgin Valley in het Zuid-Oosten van de Kaap, een relatief nieuw wijnbouw gebied, waar Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir uitstekend rijpen. Een perfect gebied voor elegante topwijnen.

Zéér beperkt beschikbaar
Van deze Elgin wijnen komen slechts een zeer beperkt aantal doosjes naar Nederland en zal naar verwachting snel uitverkocht zijn. Onze tip: sla enkele doosjes van Chardonnay voor de komende 2-3 jaar en probeer ook zeker de Sauvignon Blanc en Pinot Noir.

1685 Chardonnay 2019 scoort Platinum en 'Best of Show'
De nieuwe oogst van de bekende Boschendal 1685 Chardonnay 2019 scoort ook erg goed; Platinum en 'best of show' bij de Michelangelo International Wine Awards. Wij proefden deze vorig week direct na binnenkomst en waren onder de indruk van zijn klasse.

 
gerelateerde blogs
59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

56 Vergelegen wint van Grand Crus

Vergelegen wint van Grand Cru's

Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' dit jaar durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten, met als resultaat.

63 The Heritage Collection van Boschendal

The Heritage Collection van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Deze geweldige rode wijnen bewijst dat!