Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
92 Tim Atkin

Primus The Blend 2017

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot
Krachtig en complex rood, Kersen, Tabak, Toast, Vol
Een exotische geur van kruiden en toast met een hint van munt en tabak als gevolg. Dit met de krachtige smaak van exotische kruiden en rijp fruit. Indrukken van kersen, zwarte bessen en soepele tanines maken deze wijn zeer compleet.
€ 18,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijngaarden zijn omringd door inheemse bossen, waar de Andes en kust elkaar bereiken. De druiven die hierin worden gebruikt
komen van de hogere hellingen van dit landgoed. Alle wijngaarden en de druiven zijn biologisch onderhouden en geteeld,

Een blend die de diversiteit van elk van onze wijngaarden samenbrengt Cabernet Sauvignon is de basis en biedt structuur, terwijl Merlot zorgt voor de smaakexplosie. Carménère geeft zachtheid, gecombineerd met de complexe afwerking van de Petit Verdot. Cabernet Franc zorg voor de elegante afronk en de langdurige smaak.

fudres primus
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2017
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 5 jaar na oogst te bewaren
Wijn & Spijs Gergrild vlees en sterke kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Primus
92 punten - Tim Atkin (oogst 2018)
"Primus The Blend is a subtle, detailed, lower alcohol style of Apalta red, made fom a combination of mostly Cabernet Sauvignon with 45% Carmenère, Syrah, Petit Verdot and Cabernet Franc. Sappy, floral and leafy, it's a finely judged red with granular tannins, subtle wood and a long, graceful finish".
Anderen kochten ook