Barolo 2019100% Nebbiolo
Vol en rond rood, Complex, donker fruit, cederhout, klassiek
Fantastische oogst, zeer gelijkmatige rijping van de druiven. Mooie structuur met vriendelijke tannines, gebalanceerde zuren en een rijke, volle smaak. Op dronk vanaf 2021 en te bewaren tot 2033.
James Suckling: 92 punten (oogst 2018)
"Strawberries with perfumes and flowers on the nose. Very perfumed. Rose petals. Hints of watermelon, too. A medium-bodied Barolo with fine tannins and fresh fruit. Lovely energy and delicacy. Drink or hold."
Barolo Bussia 2018
100 % Nebbiolo
Deze Barolo komt van de gelijknamige amfitheater-wijngaard Bussia die gezien wordt als één van de vijf 'Grand Cru´s' van de Barolostreek. Prunotto was de eerste in 1961 die een single vineyard Barolo Bussia produceerde. De oogst van 2015 is geweldig, bosbessen en wilde rozen in de neus, gevolgd door drop, stevige tannines en een mooie lang afdronk. Op dronk vanaf 2022 en te bewaren tot 2038.
James Suckling 92 puntenDecanter 93 punten
Vigna Colonnello Barolo Bussia Riserva 2013, 2014, 2015 & 2016
Vigna Colonnello is de icoonwijn van Prunotto. Gemaakt van 100% nebbiolo druiven is dit de riserva wijn van Barolo en Barolo Bussia. De druiven komen van een specifieke hectare grond binnen de Bussia wijngaard, de Colonnello wijngaard genoemd. Met oude wijnstokken, een bijzondere bodemsamenstelling en de perfecte ligging werd besloten om van dit stukje wijngaard een aparte wijn te maken, de fantastische Vigna Colonnello.
2013: James Suckling: 93 punten2014: James Suckling: 90 punten2015: James Suckling: 93 punten2016: James Suckling: 91 punten & Robert Parker: 92 punten
Barolo Cerretta 2017 & 2018
Barolo Cerretta wordt geproduceerd van druiven uit de wijngaard in het Serralunga-gebied. 2017 is Prunotto's eerste jaargang van deze historische wijn. De variaties in lichtblootstelling van de wijngaarden en veroudering in traditionele grote vaten verbeteren en intensiveren de balans en complexiteit van Nebbiolo. Op dronk vanaf 2022 en te bewaren tot 2038.
2017: James Suckling: 93 punten2018: James Suckling: 93 punten
Barbaresco Secondine 2017
100% Nebbiolo
Secondine is een van de meest historische zones van alle zones van Barbaresco en van de Nebbiolo-druif, gelegen aan de voet van de stad in de kleine vallei die vanaf de rivier de Tanaro tot aan het amfitheater van Pajé reikt. Prunotto's Secondine vertegenwoordigt een diepgaande interpretatie van de Nebbiolo-druif, gekenmerkt door een uitzonderlijke elegantie en gekenmerkt door ronde en fluweelzachte tannines in zijn structuur.
James Suckling: 94 Punten
Nebbiolo Occhetti 2018
Nebbiolo is de druif van Barbaresco en Barolo, maar ook buiten deze dorpen worden er mooie wijnen van gemaakt. Zoals deze Occhetti, met een 'eenvoudige' herkomstbenaming DOC Langhe. Een mooie kennismaking met de Nebbiolo, heeft het karakter van de Barbaresco, maar dan wat lichter. Heerlijk glas om de komende jaren van te genieten.
Barbera d'Alba Pian Romualdo 2017
De single vineyard wijn van de barbera d'alba. Voor het eerst gemaakt in 1961 en komt van de wijngaarden rondom Monforte d'Alba. De Barbera druif profiteert hier optimaal van de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit zorgt voor behoudt van frisheid, elegante aroma's en een mooi rijpingspotentieel.
Prunotto Barbera d'Alba 2021
Vol en rond rood, Fruitig, kersen, rozen, elegant
Naast authentieke Barolo's maakt Prunotto ook deze fruitige Barbera. Perfect als begeleider van antipasti, pastasalades en gewoon als aperitief. Heerlijk om vaak van te genieten, ook in de lente en zomer.
Mompertone 2018
Barbera en Syrah
Vol en rond rood, Elegant, Pruimen, Tabak, Zachte tannines
Een blend van de autochtone Barbera en de internationale Syrah. In deze spannende combinatie wordt de zuurgraad van de Barbera prachtig geïntegreerd met de body en kruidigheid van Syrah. Het is de enige blend die het huis maakt en hij is door zijn toegankelijkheid een hele mooie introductie met het gebied. Monferrato kan worden gezien als de I.G.T. van Piemonte en heeft hierdoor wat meer flexibiliteit in het blenden.
Barbera d'Asti Fiulot 2020
Barbera
Vol en rond rood, Levendig, kersen, pruimen, fruitig
Levendige robijnrode kleur. Een zachte Barbera waarin de karakteristieken van de druif perfect naar voren komen. In de geur hints van pruimen en kersen. Volfruitig van smaak, typerend voor de Barbera druif. Een harmonieuze frisse wijn, best gedronken in zijn jeugd en is licht gekoeld (15⁰) heerlijk.
Langhe Arneis 2020ArneisDe wijngaarden voor deze wijn in de Langhe zijn al sinds jaar en dag beplant met het druivenras Arneis. Deze Arneis van Prunotto is een aangename delicate interpretatie van het druivenras. De wijn heeft complexe aroma’s van bloemen, kamille, perzik en citroen die worden ondersteund door een aangename frisheid en een lange afdronk.
Naast de icoonwijn Clos Apalta maakt Lapostolle meer wijnen van wereldklasse en ook voor zeer aantrekkelijke prijzen!
Wij informeren u als liefhebber van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016 van Antinori als eerste over deze wijn.
Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?
In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.