Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
97 James Suckling
97 Wine Enthusiast
95+ Robert Parker

Stag's Leap Wine Cellars S.L.V. Cabernet Sauvignon 2018

Herkomst: Verenigde Staten, Napa Valley
Druif: Cabernet Sauvignon
Krachtig en complex, krachtig, hout, zwart fruit, chocolade
De S.L.V. Cabernet Sauvignon 2018 biedt royale aroma's van zwart fruit, cacao, bramenjam, rijpe pruim en bakkruiden. Geïntegreerde fruit- en eikensmaken versmelten op het gehemelte met rijke, gepolijste tannines. De tanninestructuur, het donkere fruit en de aangename mineraliteit wijzen op het vermogen van deze wijn om te rijpen.
€ 279,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

S.L.V., ook bekend als Stag's Leap Vineyards, is de eerste wijngaard van het wijnhuis. Vandaag de dag blijft deze wijngaard wijnen produceren met lagen complexiteit, pittige intensiteit en uitstekende structuur. In 1976 won de 1973 S.L.V. Cabernet Sauvignon de beroemde blinde proeverij van de Judgment of Paris. Voor deze wijn zijn de belangrijkste percelen 2A, 3A, 1A, 3B en S.L.V. Blok 4 gebruikt. Deze wijnstokken, samen met percelen aan de oostkant van S.L.V., gekenmerkt door hun vuurgevormde vulkanische bodems, geven deze wijn zijn structuur en gevoel van mineraliteit, samen met geconcentreerde donkere fruitaroma's en rijpe, elegante tannines.

SLWC img wy Arcade
Land Verenigde Staten
Regio Napa Valley
Jaargang 2018
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog minimaal 20 jaar na oogst te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij steak met chimmichurri of gekonfijte eend.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex
Alcohol 14,5%
Stag's Leap Wine Cellars, vooral bekend als het wijnhuis dat de Cabernet Sauvignon competitie won in het beroemde Oordeel van Parijs (The Judgement of Paris) in 1976, werd opgericht in 1970, en wordt beschouwd als een Napa Valley ‘First Growth’ wijnhuis.
 
The Judgement of Paris
In het voorjaar van 1976 organiseert Steven Spurrier, een Brit met een wijnwinkel in Parijs, een proeverij met de top van Franse en Californische wijnen gemaakt van dezelfde druiven. Uit de Bordeaux selecteert hij Premier en Grand Cru Classes gemaakt van (veelal) Cabernet Sauvignon en uit de Bourgogne kiest hij de mooiste Chardonnays van die tijd. Deze wijnen werden blind geproefd door wijnkenners uit Frankrijk, bekend om hun chauvinistische inslag.
 
Maar wat de deelnemers niet wisten was dat er een paar ‘geheime’ wijnen tussen zaten. En de uitslag was verrassend; bij zowel de rode als de witte wijnen kwam een Californische wijn als beste uit de bus. De rode was de 1973 Stag’s Leap Wine Cellars S.L.V. Cabernet Sauvignon en de witte 1973 Château Montelena Chardonnay uit Napa Valley!
 
Dit nieuws ging als een lopend vuurtje over de wereld en de reputatie van niet alleen Stag’s Leap, maar ook Californië en zelfs de USA als kwalitatief wijngebied was gezet.
 
Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen
De unieke stijl van het wijnhuis wordt vaak omschreven als "een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen". Dit verwijst naar het perfecte samenspel tussen rijpheid, terughoudendheid, zachtheid, structuur en de lange levensduur van de wijnen. Het bereiken van deze stijl vereist een ongekend niveau van aandacht voor detail, en dat is precies waar de gepassioneerde wijnmakers van Stag’s Leap Wine Cellars in uitblinken.
Bovendien gaan zij verder dan alleen het maken van heerlijke wijnen. Zij zijn vastberaden om duurzame praktijken toe te passen in de wijnmakerij en wijngaarden. Dit is een toewijding die het hele team deelt en die het wijnhuis in staat stelt om te blijven streven naar het hoogste niveau van kwaliteit.
 
De wijngaarden
Het hart van Stag's Leap Wine Cellars is zonder twijfel de schilderachtige wijngaarden van het landgoed. Er wordt buitengewoon veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat de aroma, de smaak en de textuur van de wijn een gevoel van plaats uitdrukken.
Hoewel de S.L.V. en FAY wijngaarden aan elkaar grenzen, weergeven de iconische Napa wijnen die zij produceren zeer onderscheidende aspecten van het terroir uit. De S.L.V. wijngaard is overwegend vulkanisch van aard wat bijdraagt aan de gelaagde structuur, concentratie en krachtige intensiteit van de wijnen. De meer alluviale bodems van FAY leveren zorgt voor een wijn met geparfumeerde zachte wijn die rijk is aan aroma’s van rode en zwarte bessen.
Lees hier meer over de wijnen en wijngaarden van Stag’s Leap Wine Cellars.
 
Stag's Leap Wine Cellars
97 punten - James Suckling (oogst 2018)
This is one of the best SLVs I have tasted with total balance and structure that highlights what was possible in 2018. It’s full-bodied, yet tight and poised, with layer upon layer of fine tannins that give depth and beauty to this young red. Blackcurrant, blueberry and floral flavors. Tight at the end. Needs until 2025 to really show what it has.
97 punten - Wine Enthusiast (oogst 2018)
95+ punten - Robert Parker (oogst 2018)
As usual, the 2018 Cabernet Sauvignon S.L.V. is a bit richer and sturdier than the Fay Vineyard bottling, while still retaining plenty of complexity. The nose offers scents of cassis, black cherries, star anise, cocoa and pencil shavings, while the medium to full-bodied palate adds dark, loamy notes. It's medium to full-bodied, with ample concentration and some dusty, dry tannins on the mocha-tinged finish.
Anderen kochten ook