Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Het klassieke voorbeeld van Chianti Classico

Tenuta Pèppoli

Het estate
Tenuta Pèppoli ligt 5 kilometer ten Noord-Oosten van Tenuta Tignanello. In deze 50 hectare beplant met wijngaarden vind Pèppoli Chianti Classico DOCG zijn basis. In 1379 werd het landgoed van Badia a Passignano gedeeltelijk verwoest in een strijd om het land. De bijbehorende huizen van het landgoed, waaronder Pèppoli, werden verdeeld onder adellijke families uit Florence. Antinori heeft het landgoed sinds 1985 in bezit, het jaar van de 600ste verjaardag van het huis. De monniken van het klooster verzorgen de omliggende wijngaarden al sinds de Middeleeuwen.
 
Chianti Classico van nu
Wijnen uit het Chianti Classico gebied moeten voldoen aan meer en andere regels dan wijnen uit het grotere Chianti. Zo moet de wijn voor het grootste gedeelte uit Sangiovese bestaan, zijn er afspraken over de rijping en het minimale alcohol percentage. Wijnen uit ‘Chianti Classico’ zijn te herkennen aan de ‘zwarte haan’ die afgebeeld staat op de fles. Dit is het symbool van het consortium die de kwaliteit bewaakt en vrijwel alle wijnmakers in het gebied zijn hierbij aangesloten. De stijl van de wijnen is te herkennen aan het over het algemeen wat hogere zuurgraad, prachtige tannine structuur en medium (+) body. De wijnen hebben een zeer interessant rijpingspotentieel.
 
Antinori Pèppoli D.O.C.G. Chianti Classico
De druiven voor deze gelijknamige wijn worden op Tenuta Pèppoli verbouwd. De uiteindelijke wijn wordt geproduceerd op een andere locatie, namelijk het nieuwe hoofdkantoor en wijnkelders van de familie ‘Antinori Nel Chianti Classico’, even verderop. Hier rijpt de wijn in grote traditionele houten vaten. Pèppoli is een klassiek voorbeeld van hoe een Chianti Classico hoort te smaken. Gemaakt binnen de appellatie D.O.C.G. Chianti Classico, de eerste trede van de Chianti Classico piramide. Een heerlijke wijn voor de typische Italiaanse lunch of diner. Deze wijn is ook beschikbaar in een handig klein formaat (0,375l).
 
Stefano.jpg
uitgelicht