Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 557 wijnen
8,5 De Grote Hamersma

Tres Cigüeñas Tempranillo Organic 2021

Herkomst: Spanje, Vino de la Tierra Castilla
Druif: Tempranillo
Licht en fruitig rood, Elegant, rood fruit, specerijen, biologisch
Deze biologische wijn biedt een opvallende en expressieve geur van rode bessen met specerijen op de achtergrond. Een elegante en frisse wijn met een heerlijke afdronk.
€ 6,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De gevleugelde familie van 'Ciconii', ook wel bekend als 'de ooievaars-achtigen' staan dicht bij de natuur en brengen leven over heel de wereld. Deze bewoners van het mooie Spaanse land staan symbool voor trots en gezondheid en gedijen perfect in deze biologisch vriendelijke omgeving.

Wijnkaartnaam Tres Cigüeñas Tempranillo Organic
Land Spanje
Regio Vino de la Tierra Castilla
Jaargang 2021
Druif Tempranillo
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en bij pasta, vlees en verschillende kaassoorten.
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Toledo, Spanje
De Pazo Piñiero wijngaarden, vernoemd naar het 16e eeuwse landhuis, staan op een bodem van verbrokkeld graniet. Hierdoor komt de zuivere expressie van de druif tot zijn recht en maken ze wijnen met een puur karakter en een levendige frisheid. Dit wordt dan ook beloond met zeer goede recensies. 
 
Biologisch
Samen met de getalenteerde wijnmaakster van Finca Constancia (Gonzaless Byass), maken wij deze biologische wijnen. Zij zoekt de beste druiven in de buurt van Toledo en samen blenden wij de wijnen. Perfecte en betaalbare biologische wijnen zijn het resultaat. En daar zijn wij best wel trost op.
 
 
Tres Cigüeñas
8,5 - De Grote Hamersma (oogst 2018)
Het was ons al eens opgevallen dat er in Spanje veel ooievaarsnesten zijn, maar in Portugal zagen we in de omgeving van Évora kilometers achtereen, een aaneenschakeling van gigantische elektriciteitsmasten met in iedere unit minstens vijf ooievaarsnesten. Een bizar gezicht. Het achteretiket van deze biologische tempranillo uit het hete binnenland van Spanje verklaart dat ooievaars goed gedijen in een 'organic friendly environment'. Daar stel je je dan toch iets anders bij voor dan een bos van staal en kabels. Anyways, de tempranillo gedijt ook uitstekend in staal. Roestvrijstaal wel te verstaan, met een bijzonder expressieve wijn als resultaat. Rijp, zoet rood fruit. Toch zeker ook kek en energiek. Een snufje kaneel. De wijn blaakt van gezondheid en heeft cabernet-achtige kwaliteiten. Geweldige prijs voor deze kwaliteit.
Anderen kochten ook