Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
91 James Suckling

Bodega Norton Altura Cabernet Franc 2020

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Franc
Vol en rond rood, Vol, stevig, kruidig, harmonieus
De wijnmaker van Bodega Norton, David Bonomi, maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. Deze Cabernet Franc is heerlijk fris met een vleugje munt en kruidige tonen. Complex met een stevige structuur en een fluwelen afdronk.
€ 23,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Cabernet Franc is heerlijk fris met een vleugje munt en kruidige tonen heeft een stevige structuur met een fluwelen afdronk.

Oordeel Grote Hamersma: 8.5
Bodega Norton, hofleverancier van Albert Heijn met zijn eenvoudige wijnen en de modelletjes net erboven. The Wine List heeft de luxe uitvoeringen op the wine list. Pure cab franc, afkomstig van wijngaarden op 1100 meter hoogte. Dan gaat de druif die normaal gesproken het laagland van Bordeaux of Loire aan zijn voeten heeft zich net wat anders gedragen. Het karakteristieke koppige donkere fruit is er. De gegrilde paprika meldt zich. Meer er is ook een pepermuntfrisje, een nieuwe wereldzoetje en cacaotannines.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Altura Cabernet Franc
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2020
Druif Cabernet Franc
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt voor mooie vlees en gril gerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
91 punten - James Suckling (oogst 2020)
14 Mar, 2022 – Blackcurrants, dark spices, green olives, black beans and undergrowth. Medium-bodied and juicy with leafy freshness. Chewy tannins, if not a little grainy. Give it a year to settle. Better in 2024.
Anderen kochten ook