Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
92 James Suckling
91+ Robert Parker

Bodega Norton Malbec Reserva 2022

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Malbec
Vol en rond rood, Vol, zwart fruit, viooltjes, harmonieus
Dit is de Malbec waarmee Bodega Norton de wereld heeft veroverd, van Buenos Aires, tot Los Angeles en Tokio, overal wint deze wijn de harten van de experts én wijnliefhebbers. Deze topwijn smaakt vol, geconcentreerd in fruit én erdoorheen proef je de intense smaak van de opvoeding op houten vaten. Perfect te combineren met rood vlees, vrijwel alles van de barbeque en harde kazen.
€ 18,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe rode kleur met een paarse tint. Sappige en elegante wijn met in de geur complexe aroma’s van rijp zwart fruit, viooltjes en tabak. De kenmerkende aroma’s voor een Malbec dus! De smaak is rond en vlezig, geconcentreerd en heeft een goede structuur. De afdronk is harmonieus en lang. Ook verkrijgbaar in 75cl. en 300cl.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Malbec Reserva Magnum
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2022
Druif Malbec
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt voor kruidige roodvlees gerechten en pasta gerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
92 punten - James Suckling (oogst 2021)
21 Feb, 2023 – A nicely juicy and fine-grained malbec with restrained sweet spices, blackberries, blueberries and a hint of graphite. Classic malbec characters with juicy fruit and firm, fine-grained tannins. 50% of the fruit comes from Uco (El Peral, Los Chacayes and Altamira) and 50% from Lujan de Cuyo. Drink now but can hold, too.
91+ punten - Robert Parker (oogst 2021)
The 2021 Reserva Malbec is slightly fresher than the 2020 I tasted next to it, a nice representation of Malbec from Mendoza, mixing 50% from Valle de Uco and 50% from Luján de Cuyo that matured in used French barrels for one year for micro-oxygenation. This is a wine where they search for consistency, good ripeness, balance and elegance, integrated oak and fine tannins. They produce around 650,000 bottles of this cuvée.
Anderen kochten ook