Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
94 James Suckling

Bodega Norton Privada 2019

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Krachtig en complex rood, Intens, zwart fruit, koffie, vlezig
De naam Privada refereert aan de privéwijn van de familie die voorheen alleen werd gedronken met goede vrienden en familie. Gelukkig kunnen wij in Nederland er nu ook van genieten, want wat een wijn is dit! Krachtige smaak, vol fruit en mooie houttonen maken deze wijn ideaal als begeleider van stevige vleesgerechten of stoofschotels.
€ 27,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Mooie intense robijnrode kleur. Het bouquet heeft complexe aroma’s van onder meer rijpe zwarte en blauwe bessen, kersen, koffie en tabak. De smaak is rond, krachtig, vol, geconcentreerd, vlezig met mooi gebalanceerde en gerijpte tannines en een elegante en lange afdronk.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Privada
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2019
Druif Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 15 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Uitermate geschikt voor gekruide, gegrilde vlees- en visgerechten
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
94 punten - James Suckling (oogst 2019)
15 Mar, 2022 – Dusty cocoa powder and blackberries here, together with currants, baking spice and a hint of orange zest. Medium to full body with juicy, almost tart fruit. Silky wrap of tannins with a hint of savoriness at the end. Drink or hold.
Anderen kochten ook