Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
91 James Suckling

Bodega Norton Altura White Blend 2022

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc, Sémillon
Licht, fris en fruitig wit, Fris, citrus, harmonieuze lange afdronk
De wijnmaker van Bodega Norton, David Bonomi, maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. De Altura White Blend is heerlijk verkwikkende wijn van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner. Smaken van citrus en appel voeren de boventoon en de wijn heeft een lange harmonieuze afdronk.
€ 23,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze frisse blend van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner met tonen van citrus heeft een lange harmonieuze afdronk.

Oordeel Grote Hamersma: 8.5
Cocktailtrio. Curieus drietal in een land waar vooral chardonnay en de plaatselijke torrontés het tot wit weten te brengen. De trots van Oostenrijk meldt zich op grote hoogte, sémillon, bekend uit het Franse Bordeaux en het Australische Hunter Valley klampt aan en ook sauvignon blanc, u welbekend uit de Loire en het Nieuw-Zeelandse Marlborough heeft zijn bergschoenen aangetrokken. En allemaal niet voor niets. Op de pieken van de Andes vieren ze een koel-krakend feestje met appels, citrus, grapefruit, witlof, kruisbessen, passievrucht en mango. Het is een drukte van belang daar boven.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Altura White Blend
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2022
Druif Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc, Sémillon
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Combineert uitstekend bij visgerechten en salades.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
8.5 - De Grote Hamersma (oogst 2017)
Cocktailtrio. Curieus drietal in een land waar vooral chardonnay en de plaatselijke torrontés het tot wit weten te brengen. Grüner veltliner, de trots van Oostenrijk meldt zich op grote hoogte. Sémillon, bekend uit het Franse Bordeaux en het Australische Hunter Valley, klampt aan. En ook sauvignon blanc, u welbekend uit de Loire en het Nieuw-Zeelandse Marlborough, heeft zijn bergschoenen aangetrokken. En allemaal niet voor niets. Op de pieken van de Andes vieren ze een koel-krakend feestje met appels, citrus, grapefruit, witlof, kruisbessen, passievrucht en mango. Het is een drukte van belang daar boven.
91 punten - James Suckling (oogst 2021)
11 Mar, 2022 – This has aromas of fresh peaches, apricots, sliced apples, jasmine and lime curd. Hint of fennel, too. Medium-bodied with bright acidity and a clean, fresh and fruity palate. Sauvignon blanc, semillon and gruner veltliner. Drink now.
Anderen kochten ook