Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
94 Tim Atkin
94 James Suckling

Bodega Norton Gernot Langes 2018

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec
Krachtig en complex rood, Zwoel, zwart fruit, mokka, toast
Bijzondere icoonwijn die de naam draagt van de eigenaar van Bodega Norton; Gernot Langes Swarovski. Inderdaad van de beroemde Oostenrijkse kristalfamilie. In 1989 besloot hij zijn liefhebberij van wijn maken professioneel te vervolgen door de aankoop van Bodega Norton in Mendoza. Zijn doel is om de beste wijnen van Argentinië te maken en daar slaagt hij met zijn team (zoon en wijnmakers) zeker in. De Gernot Langes is de icoonwijn van de bodega en hiermee willen zij laten zien wat zij kunnen produceren op deze unieke plek tegen de Andes. Deze wijn is in zeer gelimiteerde oplage beschikbaar.
€ 84,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In de neus tonen van mokka, toast en zwart rijp fruit. De smaak is zwoel, met onder meer rijp zwart fruit, specerijen en mooie gebalanceerde en zachte tannines. Complexe wijn met een elegante en lange afdronk.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Gernot Langes
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2018
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 15 jaar na oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij gegrild en rood vlees
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
94 punten - Tim Atkin (oogst 2018)
94 punten - James Suckling (oogst 2018)
15 Mar, 2022 – Such a spicy and complex red with rich blackberries, sweet spices, tree bark, pine cone and hints of black olives and tomato paste. This is a full-bodied red, loaded with juicy, sleek tannins, before a long, mouthwatering finish. Malbec, cabernet franc and cabernet sauvignon. Drinkable now, but better from 2025.
Anderen kochten ook