Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
93 James Suckling
92 Tim Atkin

Bodega Norton Lote Negro 2018

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Franc, Malbec
Krachtig en complex rood, Robuust, rijpe bramen en frambozen, cacao, vol
Stevige krachtpatser uit Argentinië. Een aroma van gerijpt rood fruit als bramen en frambozen, gecompleteerd met een rijke smaak waar cacao en gepeperde kruiden de Lote Negro een vol en robuust karakter geven. De Malbec en Cabernet Franc; een perfect huwelijk, vol Argentijnse passie.
€ 29,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In elke wijngaard bestaat altijd een plek waar de Terroir zijn piek bereikt. Het resultaat van deze uitdrukking van de natuur, gecombineerd met de passie van onze wijnmakers komen tot uiting in deze unieke wijn.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Lote Negro
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2018
Druif Cabernet Franc, Malbec
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
12 Feb, 2020 – Plush black fruit and oak spices with tar, cocoa powder and espresso beans on the nose. Very ripe dark fruit on the crunchy, lightly chewy palate with lots of substance, before ending in a lengthy, spicy finish. Just slightly warming. A blend of 60% malbec and 40% cabernet franc. Drink or hold.
92 punten - Tim Atkin (oogst 2017)
Anderen kochten ook