Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
91 Robert Parker

Bodega Norton Merlot Reserva 2022

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Merlot
Vol en rond rood, Intens, rijp fruit, koffie, zachte tannines
Naast de succesvolle Malbec waarmee Bodega Norton de wereld heeft veroverend, Een wijn die de harten van de experts én wijnliefhebbers heeft gewonnen volgt nu de Merlot Reserva. De smaak is rond en vlezig, geconcentreerd, elegant en heeft een goede structuur. Heerlijk om van te genieten met rundvlees of harde kazen.
€ 18,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense robijnrode kleur. Breed scala van aroma's van rijp donker fruit en koffie. Zalvend op de tong. Uitstekende concentratie.

 FGI3519.
Wijnkaartnaam Bodega Norton Merlot Reserva
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2022
Druif Merlot
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt voor kruidige roodvlees gerechten en pasta gerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 0%
Bodega Norton
In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Al meer dan 25 jaar voeren wij de wijnen van Bodega Norton in ons assortiment
 
128 jaar ervaring in het maken van wijn
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft  Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley.Ongeveer 100 jaar later reisde de Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski naar Mendoza en zag hij de mogelijkheden van het wijngebied. Hij kocht de bodega in 1989 met als doel: het maken van wijnen die over de hele wereld vanwege de kwaliteit worden herkend en geroemd. Inmiddels is zijn zoon Michael verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bodega.
 
Meet the Winemaker
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. De wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi: hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo werd hij uitgeroepen tot "Wijnmaker van het jaar 2020" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.
 
 
Duurzame productie
Duurzaamheid en een goede zorg voor het milieu staan bij Bodega Norton hoog in het vaandel. Alle processen zijn gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnormen zodat de hoogste kwaliteit en veiligheid wordt nagestreefd.Dit komt onder meer tot uitdrukking in:
  • - Het gebruik van ecologische ‘groene’ flessen met milieuvriendelijke verpakking.
  • - Opvang van water in bassins en het zoveel mogelijk hergebruiken van water.
  • - Watermanagement in het algemeen, zoals druppelirrigatie, waterdammen en het recyclen van water.
  • - Efficiënt en gebalanceerd gebruik van energiebronnen.
  • - Recycling van afval.
The Wine List is officiële partner en verkooppunt van Bodega Norton
 
Bestel de Norton Reserva serie nu met 25% korting met de code: norton25
Bekijk hier de Bodega Norton Reserva wijnen  
Bodega Norton
91 punten - Robert Parker (oogst 2021)
The 2021 Reserva Merlot was produced with grapes from Agrelo with an old massal selection. They have produced Merlot since the 1950s, and this range matured in second and third-use French oak barrels. It's peppery and has a pungent note of truffles, quite distinct, clean, velvety and approachable, direct and easy to drink. It is very varietal, very good and a very good value. 20,000 bottles produced.
Anderen kochten ook