Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Bordeaux Chateau Les Trois Croix Fronsac in kist 2016

Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Druif: Cabernet Franc, Merlot
Vol en rond rood, Cassis, Fruit, Zwarte bessen, Evenwichtig
Nu in een limited edition kist van zes flessen! Klassieke bramengeur in de neus en een geweldige balans tussen kracht en souplesse. Uitermate fruitige smaak van rijpe kersen en een lange weelderige afdronk.
€ 209,70 | 4.5000L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fronsac Bordeaux   
Châteaux Les Troix Croix is gelegen aan de rechteroever van de Gironde in de streek Fronsac, nabij de beroemde gebieden Saint-Émilion en Pomerol. Fronsac kent vele gelijkenissen met deze prestigieuze appellaties. De bodem bestaat namelijk ook uit Alluviale klei-kalksteenheuvels en de druivensoort Merlot heeft hier ook een hoofdrol die wordt ondersteund door Cabernet Franc. In het hoogst gelegen gedeelte van Fronsac vond Patrick dé plek om zijn familiedomein te vestigen: Les Trois Croix.

Patrick Léon & Bertrand Léon
Er zijn weinig wijnmakers met zo'n staat van dienst hadden als Patrick Léon. Zijn carrière van meer dan 45 jaar beslaat onder andere Chateau Lascombes, Château Mouton Rothschild, Domaine Faiveley, Château d'Esclans, Opus One in Napa Valley en Almaviva in Chili. Kortom een geweldige staat van dienst en een neus voor uitstekende wijnen. Zijn zoon Bertrand Léon heeft het vak van zijn vader mogen leren en treedt dan ook met succes in zijn voetsporen. Inmiddels is Bertrand dan ook een vooraanstaande wijnmaker. Ook hij heeft ervaringen opgedaan bij vooraanstaande wijnhuizen als; Château Mouton Rothschild en Château Fieuzal. Jarenlang produceerde hij in samenwerking met zijn vader de prachtige wijnen op het familiedomein Les Trois Croix, tot Patrick Léon in 2018 is komen te overlijden.
 

Chateaux Les Trois Croix 2016
Een van de beste jaren van deze eeuw in Bordeaux en dat geldt ook zeker voor Fronsac. Les Trois Croix scoort dan ook zeer goede recensies van alle wijnjournalisten. Gemaakt van 89% Merlot en 11% Cabernet Franc. De wijn is perfect om nu te drinken maar zal zich tot 2031 nog blijven ontwikkelen.

2016 limited edition in kist
Wij hebben aan Bertrand gevraagd of zijn uitstekende oogst 2016 op kist geleverd kon worden en dat is gelukt! Wij hebben 30 liggende chateaukisten, met daarin 6 flessen, ontvangen.

Wijnkaartnaam Chateau Les Trois Croix Fronsac in kist
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Jaargang 2016
Druif Cabernet Franc, Merlot
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij stevige vleesgerechten, stoofpotten en wild
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%

Frankrijk, Bordeaux

In onze zoektocht naar een nieuw assortiment Bordeauxwijnen zijn we gestuit op een aantal zeer mooie châteaus in diverse Bordeauxgebieden. Deze gerespecteerde châteaus leveren stuk voor stuk prachtige kwaliteitswijnen met specifieke kenmerken van het betreffende herkomstgebied.

Anderen kochten ook