Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
88 Guida Essenziale

Bossi Fedrigotti Mas'Est Marzemino 2020

Herkomst: Italië, Dolomiti
Druif: Marzemino
Licht en fruitig rood, Verfijnd, frambozen, kersen, kruidnagel
Wat deze wijn bijzonder maakt is de Apassimento. Een methodiek zoals bij Ripasso, hergisting met gedroogde druiven. Masi, de uitvinder van deze techniek, beheerst dit als geen ander en maakt er ook op het domein van Bossi Fedrigotti prachtige wijn mee. Gemaakt van de inheemse druif Marzemino. Verwacht géén zoetje in de smaak, want deze wijn is heerlijk droog. Een elegante Apassimento wijn met fruit in het bouquet en aroma’s van rijpe kersen, frambozen en een lichte kruidigheid. Nu al erg lekker en zeker nog 5 jaar op te leggen.
€ 15,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Elegante Apassimento wijn met fruit in het bouquet en aroma's van rijpe kersen, frambozen en een lichte kruidigheid.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Bossi Fedrigotti Mas'Est Marzemino
Land Italië
Regio Dolomiti
Jaargang 2020
Druif Marzemino
Lagering Deels op grote houten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 - 10 jaar na het oogstjaar te bewaren.
Wijn & Spijs In combinatie met varkensvlees, (gekruide) worst en goulash komt deze wijn goed tot z'n recht. Ook met wild of lam smaakt deze wijn heerlijk.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
De familie
De adellijke familie Bossi Fedrigotti woont al bijna 600 jaar in Trentino op hun eigen landgoed. In al die jaren hebben meer dan 300 familieleden zich met liefde en passie ingezet om wijnen te maken. De eerste jaargang ooit geproduceerd was in 1697. De huidige eigenaren, Maria Jose & Gian Paolo Bossi Fedrigotti, blijven met dezelfde passie en liefde wijn maken op de oude landgoederen. Sinds 2007 is er een samenwerking met Masi Agricola.
 
Het gebied
Passie voor het land en het maken van karakteristieke wijnen die de aroma's van de Dolomieten uitdrukken. Dit was het doel vanaf de eerste vintage in 1697 tot de grote innovatie van 1961, toen graaf Federico Fojaneghe de eerste Bordeaux-blend in Italië creëerde. Naast het verbeteren van de technieken zorgt men mede met Masi voor de wereldwijde distributie van dit gerenommeerde en authentieke wijnhuis uit de provincie Trentino.
 
De wijnen
Op het estate worden bijzondere wijnen geproduceerd van onder andere de Pinot Grigio druif, maar ook een combinatie van Chardonnay en de aromatische druif Gewurztraminer. De rode wijnen zijn al net zo speciaal met onder andere het gebruik van de inheemse 'Marzemino' druif. 
 
Bossi Fedrigotti
Winery of the Year Beker- Gambero Rosso (oogst 2018)
88 punten - Guida Essenziale (oogst 2016)
Anderen kochten ook