Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
95 Vinous
95 James Suckling
exclusive collection

Buccella Cabernet Sauvignon 2017

Herkomst: Verenigde Staten, Napa Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Krachtig en complex rood, gelaagd, pruimen, bosbes, framboos, kokos, vanille
Een van de vier Cultwijnen van wijnhuis Buccella. Deze krachtige Cabernet Sauvignon vindt zijn oorsprong in drie kleine wijngaarden, in hooggewaardeerde AVA’s (American Viticultural Area) van Napa Valley. Het is de perfecte kruising van iconische wijngebieden in 1 fles; een traditionele Napa met een klassieke Margaux.
€ 249,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Deze krachtige Cabernet Sauvignon vindt zijn oorsprong in drie kleine wijngaarden, in hooggewaardeerde AVA’s (American Viticultural Area) van Napa Valley. Hierdoor heeft de wijn een enorme gelaagdheid en vindt u vele nuances terug die de diversiteit van Napa Valley perfect presenteren. De wijn verleidt u met aroma’s van rood fruit, pruimen, bosbes en framboos. Hierna opent de wijn met geuren van kokos en vanille die voortkomen uit de rijping op houten vaten. Het is een complexe wijn die zich in de komende 20+ jaar prachtig zal ontwikkelen.
 
Herkomst
De wijnranken voor deze Cabernet Sauvignon staan in verschillende, zorgvuldig verzorgde wijngaarden. Deze wijngaarden zijn gelegen in de AVA’s Oakville, Yountville en Coombsville in Napa Valley. Een strenge selectie van wijnranken en strikte controle op de verzorging van de wijngaarden is essentieel voor de productie van deze Cabernet Sauvignon. Het resultaat; een glas wijn met een uniek karakter, complexiteit, diepte en geconcentreerd rijp fruit.
Buccella close sfeerbeeld
Land Verenigde Staten
Regio Napa Valley
Jaargang 2017
Druif Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 25 jaar na oogstjaar
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Buccella Wines is opgericht in 2002 in Napa Valley, Californië (US) door Bill Deem en zijn vrouw Alicia. Bill kreeg de mogelijkheid het vak van wijnmaker vanaf de basis te leren in de wijngaarden en
wijnkelders van Napa Valley. Samen met wijnmaker Landon Donley creëerde hij een bijzondere stijl wijnen die het unieke terroir weerspiegelen; rijk, complex maar toch zijdezacht van smaak. Prachtige, verfijnde wijnen qua smaak en qua uitstraling.
 
NAPA VALLEY
Napa Valley staat bekend om de ‘cult-wijnen’, die voornamelijk gemaakt zijn van Cabernet Sauvignon. Het gebied dankt zijn succes aan de mist die optrekt vanuit San Pablo Bay. Deze mist biedt verkoeling aan de wijngaarden, waardoor de druiven langzamer kunnen rijpen en aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit vergroot de smaakintensiteit van de wijn. Bill gebruikt druiven afkomstig van een geselecteerd aantal wijngaarden in Napa Valley en Amador county.
 
EXCLUSIEVE WIJNEN MET LOVENDE RECENSIES
Buccella behoort tot de meest exclusieve wijnhuizen in Napa Valley, Californië. Het huis produceert, in zeer gelimiteerde oplage, vier bijzondere wijnen. Deze wijnen worden gekenmerkt door een rijk aromatisch bouquet en fluwelen textuur, uniek voor de wijnen voor de wijnen uit deze regio. Vanaf de eerste oogst in 2002 schrijft de internationale wijnpers alleen maar lovende berichten over de Buccella wijnen. The Wine Advocate (Robert Parker) en Vinous (Antonio Galloni) geven de Buccella Cabernet Sauvignon bijna elke oogst hoge scores van 95+ punten. Maar ook in Nederland is bijvoorbeeld Perswijn zeer lovend over deze wijn.
 
GELIMITEERDE OPLAGE
Met de focus op kwaliteit worden er slechts vier wijnen geproduceerd. De oplage is daarnaast ook nog eens zeer gering. De oogst van 2019 betrof slechts 24.000 flessen. De wijnen zijn ‘op dronk’ gemaakt, maar lenen zich uitstekend om nog jaren weg te leggen. Het bewaarpotentieel is zeker 25 jaar. De wijnen van Buccella worden door de kleine oplage voornamelijk verkocht aan leden van de Buccella wijnclub. Maar, in overleg met Bill hebben wij een kleine allocatie van de 4 wijnen naar Nederland kunnen halen.
 
 
 
 
Buccella
95 punten - Vinous (oogst 2016)
“Blackberry jam, chocolate, new leather, licorice, dark chocolate and espresso all infuse Buccella's 2016 Cabernet Sauvignon with notable complexity to play off the super-ripe, plush fruit. Readers should expect a full-throttle, extroverted style. Even with all of its opulence, the 2016 is very nicely balanced. It is another compelling wine in a streak of strong recent releases from Buccella.”
95 punten - James Suckling (oogst 2018)
“This offers aromas of cassis, dark chocolate, vanilla and nut shell. Some blue flowers, too. Full-bodied with firm, plush tannins and a juicy mouth-feel. Big and balanced, this needs a couple of years to soften. Long, chocolatey finish. Turns firm and juicy. I like the way it starts big, but turns solid and structured at the end.”
Anderen kochten ook