Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Buccella Cuvee Katrina Eileen Cabernet Sauvignon 2017

Herkomst: Verenigde Staten, Napa Valley
Druif: Cabernet Sauvignon
Krachtig en complex rood, chocolade, tabak, bramen, cassis, viooltjes
De Cuvée Katrina Eileen is het kindje van Buccella wines, niet voor niets vernoemd naar de oudste dochter van Bill en Alicia. De wijn onderscheidt zich door een opmerkelijk verfijnd karakter en bezit de pure, delicate expressie van Cabernet Sauvignon uit Yountville, Napa Valley.
€ 399,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
De Cuvée Katrina Eileen is het kindje van Buccella wines, niet voor niets is deze wijn vernoemd naar de oudste dochter van Bill en Alicia. De wijn onderscheidt zich door een opmerkelijk verfijnd karakter. De wijn is rijk en gelaagd met zachte tannines. Fenomenale aroma’s van donkere chocolade, tabak, bramen en cassis stuiven het glas uit. Bij het nemen van een slok komt u smaken van rijp zwart en blauw fruit en viooltjes tegen. De smaak is in balans, geconcentreerd en complex. Dit is de icoonwijn van Buccella, een prachtige wijn met een lange afdronk.
 
Herkomst:
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit de appellatie Yountville AVA. De rotsachtige bodem van deze wijngaarden zorgt voor perfect gerijpte en geconcentreerde druiventrossen. In het Duits staat de naam Katrina voor puurheid, dit is dan ook een verwijzing naar de pure en delicate uitdrukking van deze 100% Cabernet Sauvignon. Volgens Bill en Alicia Deem weerspiegelt de wijn de persoonlijkheid van hun dochter met smaken die complex, onvoorwaardelijk en expressief zijn.

 

 

 

Buccella close sfeerbeeld
Land Verenigde Staten
Regio Napa Valley
Jaargang 2017
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 25 jaar na oogstjaar
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Buccella Wines is opgericht in 2002 in Napa Valley, Californië (US) door Bill Deem en zijn vrouw Alicia. Bill kreeg de mogelijkheid het vak van wijnmaker vanaf de basis te leren in de wijngaarden en
wijnkelders van Napa Valley. Samen met wijnmaker Landon Donley creëerde hij een bijzondere stijl wijnen die het unieke terroir weerspiegelen; rijk, complex maar toch zijdezacht van smaak. Prachtige, verfijnde wijnen qua smaak en qua uitstraling.
 
NAPA VALLEY
Napa Valley staat bekend om de ‘cult-wijnen’, die voornamelijk gemaakt zijn van Cabernet Sauvignon. Het gebied dankt zijn succes aan de mist die optrekt vanuit San Pablo Bay. Deze mist biedt verkoeling aan de wijngaarden, waardoor de druiven langzamer kunnen rijpen en aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit vergroot de smaakintensiteit van de wijn. Bill gebruikt druiven afkomstig van een geselecteerd aantal wijngaarden in Napa Valley en Amador county.
 
EXCLUSIEVE WIJNEN MET LOVENDE RECENSIES
Buccella behoort tot de meest exclusieve wijnhuizen in Napa Valley, Californië. Het huis produceert, in zeer gelimiteerde oplage, vier bijzondere wijnen. Deze wijnen worden gekenmerkt door een rijk aromatisch bouquet en fluwelen textuur, uniek voor de wijnen voor de wijnen uit deze regio. Vanaf de eerste oogst in 2002 schrijft de internationale wijnpers alleen maar lovende berichten over de Buccella wijnen. The Wine Advocate (Robert Parker) en Vinous (Antonio Galloni) geven de Buccella Cabernet Sauvignon bijna elke oogst hoge scores van 95+ punten. Maar ook in Nederland is bijvoorbeeld Perswijn zeer lovend over deze wijn.
 
GELIMITEERDE OPLAGE
Met de focus op kwaliteit worden er slechts vier wijnen geproduceerd. De oplage is daarnaast ook nog eens zeer gering. De oogst van 2019 betrof slechts 24.000 flessen. De wijnen zijn ‘op dronk’ gemaakt, maar lenen zich uitstekend om nog jaren weg te leggen. Het bewaarpotentieel is zeker 25 jaar. De wijnen van Buccella worden door de kleine oplage voornamelijk verkocht aan leden van de Buccella wijnclub. Maar, in overleg met Bill hebben wij een kleine allocatie van de 4 wijnen naar Nederland kunnen halen.
 
 
 
 
Buccella
Anderen kochten ook