Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera 2019

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Malvasia Nera
Vol en rond rood, Kers, Pruim, Kruidnagel, Zacht
Diep robijn rood in kleur. In de neus vind je aroma's van rode en zwarte kersen, pruim en kruidige tonen van kruidnagel. In de smaak komen deze fruit tonen mooi naar voren maar is de kruidigheid van de wijn ook zeker aanwezig, dit in samenwerking met de zachte tannines zorgt voor een fijne en middellange afdronk.
€ 9,75
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn weergeeft een van de bijzondere druiven van de Salento peninsula; de Malvasia Nera. Deze druif met een dunne schil bereikt een ultieme rijpheid op de wijngaarden die zijn aangeplant op een bodem met veel klei en kalksteen. Deze bodem zorgt ervoor dat er genoeg water in wordt opgeslagen voor de zeer warme zomer maanden zodat de wijnranken nog steeds genoeg vocht kunnen gebruiken.

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2019
Druif Malvasia Nera
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 2 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Past goed bij een charcuterie, gegrild vlees en hartige kazen.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Na meer dan 10 jaar onderzoekstests in Puglia te hebben uitgevoerd, hebben de wijnmakers van de "Fantini Group" de beste wijngaarden in Sava geïdentificeerd en die speciale wijnbereidingstechnieken verfijnd die in staat zijn om de prachtige vruchten van honderd jaar oude wijnstokken tot uitdrukking te brengen. Het gebied wordt door de wijnexperts gezien als het meest geschikt voor de optimale prestaties van Primitivo, vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden.
Kostbare heldere steenrode aarde afkomstig van de onderliggende afbrokkelende kalksteen; een gunstig klimaat met intens zonlicht, tamelijk droog, met wind afkomstig van twee zeeën, ideaal voor de goede ontwikkeling van intense tannines en smaken; een constante aanwezigheid van ventilatie, wat een essentieel element is voor de kwaliteit, gezondheid en rijping van de druiven. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van buitengewoon mediterrane wijnen.
Cantina Sava
Anderen kochten ook