Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera 2021

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Malvasia Nera
Vol en rond rood, Kers, Pruim, Kruidnagel, Zacht
Diep robijn rood in kleur. In de neus vind je aroma's van rode en zwarte kersen, pruim en kruidige tonen van kruidnagel. In de smaak komen deze fruit tonen mooi naar voren maar is de kruidigheid van de wijn ook zeker aanwezig, dit in samenwerking met de zachte tannines zorgt voor een fijne en middellange afdronk.
€ 10,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

 

Malvasia Nera-druiven gedijen goed in een warm klimaat, wat hun veelvoorkomende aanwezigheid verklaart in Zuid-Italië, met name in de regio's Puglia en Sicilië. Deze druiven, gekenmerkt door een dunne schil, bereiken optimale rijpheid wanneer ze worden geteeld op wijngaarden met een bodem die rijk is aan klei en kalksteen. Deze specifieke bodemsamenstelling zorgt ervoor dat er voldoende water wordt vastgehouden, wat cruciaal is tijdens de zeer warme zomermaanden. Op deze manier kunnen de wijnstokken nog steeds voldoende vocht opnemen, wat bijdraagt aan de gezonde groei en ontwikkeling van de druiven.

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2021
Druif Malvasia Nera
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog minimaal 2 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Past goed bij een charcuterie, gegrild vlees en hartige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte.
 
Zoeken naar de beste wijnranken
Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven.
 
Elk detail is belangrijk
Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma’s te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.
 
Cantina Sava
Anderen kochten ook