Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Negroamaro 2021

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Negroamaro
Vol en rond rood, Bramen, Bosbes, Leer, Zacht
Helder robijn rood in kleur met een paarse zweem. In de neus aroma's van bramen, bosbes en zwarte kers. In de smaak weer de volle fruit aroma's gecomplimenteerd door wat aardse tonen als leer en cacao. De fijne zuren en zeer zachte tannine zorgen voor een warme en lange afdronk.
€ 9,75
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Voor deze Negroamaro van Cantina Sava maken ze gebruik van wijngaarden in Puglia die tussen de andere agrarische akkers liggen waar bijvoorbeeld graan en olijven worden verbouwt. De zand en klei bodems in dit gebied creëren de juiste omstandigheden om de druiven door de warme zon en lichte zeebries tot een uitmuntende rijpheid te laten groeien voordat ze geoogst worden. 

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2021
Druif Negroamaro
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker bij stevige pasta gerechten en hartige vlees recepten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Na meer dan 10 jaar onderzoekstests in Puglia te hebben uitgevoerd, hebben de wijnmakers van de "Fantini Group" de beste wijngaarden in Sava geïdentificeerd en die speciale wijnbereidingstechnieken verfijnd die in staat zijn om de prachtige vruchten van honderd jaar oude wijnstokken tot uitdrukking te brengen. Het gebied wordt door de wijnexperts gezien als het meest geschikt voor de optimale prestaties van Primitivo, vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden.
Kostbare heldere steenrode aarde afkomstig van de onderliggende afbrokkelende kalksteen; een gunstig klimaat met intens zonlicht, tamelijk droog, met wind afkomstig van twee zeeën, ideaal voor de goede ontwikkeling van intense tannines en smaken; een constante aanwezigheid van ventilatie, wat een essentieel element is voor de kwaliteit, gezondheid en rijping van de druiven. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van buitengewoon mediterrane wijnen.
Cantina Sava
Anderen kochten ook