Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Negroamaro 2021

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Negroamaro
Vol en rond rood, Bramen, Bosbes, Leer, Zacht
Helder robijn rood in kleur met een paarse zweem. In de neus aroma's van bramen, bosbes en zwarte kers. In de smaak weer de volle fruit aroma's gecomplimenteerd door wat aardse tonen als leer en cacao. De fijne zuren en zeer zachte tannine zorgen voor een warme en lange afdronk.
€ 10,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Voor deze Negroamaro van Cantina Sava maken ze gebruik van wijngaarden in Puglia die tussen de andere agrarische akkers liggen waar bijvoorbeeld graan en olijven worden verbouwt. De zand en klei bodems in dit gebied creëren de juiste omstandigheden om de druiven door de warme zon en lichte zeebries tot een uitmuntende rijpheid te laten groeien voordat ze geoogst worden. 

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2021
Druif Negroamaro
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker bij stevige pasta gerechten en hartige vlees recepten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte.
 
Zoeken naar de beste wijnranken
Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven.
 
Elk detail is belangrijk
Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma’s te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.
 
Cantina Sava
Anderen kochten ook