Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
1. banner-cervaro.jpg

Cervaro; de best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2017 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok helemaal verkocht! Robert Parker is het met ons eens: 95+ punten en James Suckling geeft zelfs 99 punten. Cervaro della Sala is daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Meest onderscheiden wijn van Italië
In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan de Cervaro. 

Bourgogne overtroffen
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. 


Terug op Castello della Sala pastte hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. Als je nu kijkt naar de kwaliteit en scores van Cervaro della Sala kun je stellen dat hij veel Bourgogne wijnen heeft overtroffen, zeker als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt.

 
gerelateerde blogs
46 Icoon uit Bolgheri

De icoonwijnen van Tenuta Guado al Tasso

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri

71 Tignanello 2017

Tignanello 2017: 96 punten en zeer schaars

Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?

59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

59 Antinori Limited editions

Antinori: Limited editions

Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.