Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
59-Antinori-Limited-editions.jpg

Antinori: Limited editions

Kent u dat gevoel van een kind met een speelgoedcatalogus? Vroeger van Intertoys en nu van Bol.com. Kinderen zijn al dagen aan het aankruisen en plakken wat ze allemaal willen hebben van onze goedheiligman. Dat gevoel kregen wij toen Antinori ons vroeg om mijn favoriete wijnen aan te kruisen, zodat zij deze in een super-de-luxe branded wijnkist konden uitbrengen. En wij zijn heel braaf geweest en kregen ze bijna allemaal.

De enige uitdaging; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus. Wij hebben gekocht wat wij konden krijgen en dat is tussen de 10 en 25 kistjes per wijn.

Tenuta Tignanello: Marchese Antinori Chianti Classico Riserva
Oogst 2017 | James Suckling 94 punten
Deze wijn is gemaakt op het beroemde ‘Tenuta Tignanello’ en de Markies heeft zijn eigen naam aan de wijn gegeven, dat belooft wat! Een prachtige klassieke Chianti Classico Riserva; Sangiovese en een klein beetje Cabernet Sauvignon. De consequent goede beoordelingen van deze wijn, in combinatie met de aantrekkelijke prijs, maakt hem al jarenlang een geliefde wijn bovenaan de verlanglijstjes voor onze goedheiligman. Nu beschikbaar op limited edition kist en ideaal om ook wat langer weg te leggen.
Drinken vanaf 2022 en opleg tot 2032 

Tenuta Guado al Tasso: Cont'Ugo Merlot
Oogst 2018 | Nog geen score beschikbaar | James Suckling 94 punten jaargang 2017
Het gebied Bolgheri staat bekend om zijn topwijnen van internationale (Franse) druivenrassen, waaronder Merlot. Denk bijvoorbeeld aan de duurste wijn van Bolgheri: Masseto. Maar let op, Cont’Ugo is dé Merlot om de komende jaren in de gaten te houden. Vol zacht fruit en de tannines smelten op je tong. Al jong erg lekker, maar ook tot zeker 10 jaar na de oogst te bewaren. 
Drinken vanaf 2023 en opleg tot 2032 


Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Oogst 2017 | James Suckling 95 punten
De buurman van Tignanello en Solaia, 100% Sangiovese; de fantastische druif in zijn meest pure expressie, Gran Selezione; de crème de la crème van Chianti Classico en gemaakt op een van de meest invloedrijke plekken uit de (wijn)geschiedenis van Chianti Classico. Een geweldige wijn om dit jaar stiekem bij de rest van de Sint cadeaus te zetten, voordat de rest van de wereld hem ontdekt. 
Drinken vanaf 2023 en opleg tot 2037 
 

Tenuta Le Mortelle: Poggio alle Nane
Oogst 2017 
Piero Antinori noemt deze wijn zijn ‘Nieuwe Tignanello’. Niet zo gek, de wijn wordt gemaakt in Maremma Toscana, waar zijn vader ooit op een plek vlak bij, de basis legde voor wat wij nu kennen als Super Tuscans. Een ideale bodem voor druiven als Cabernet Sauvignon en in Poggio alle Nane ook wat Carménère. Een wijn die fantastisch op te leggen is en waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben. Mocht u net als wij niet meer kunnen wachten; hij gaat ook erg mooi samen met een wildgerecht tijdens het kerstdiner. Nu aanschaffen dus! 
Drinken vanaf 2022 en opleg tot 2037 
 

Ons advies
Koop van de wijnen 1 of 2 kistjes en geniet de komende jaren van deze prachtige & krachtige Antinori wijnen! Ideaal om op te leggen in uw kelder. 

 
gerelateerde blogs
51 Boschendal Elgin

Ontdek Boschendal Elgin

Boschendal Elgin Chardonnay is al meerdere malen de absolute winnaar van het prestigieuze International Wine Challenge. Hoe?

75 Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Naast de icoonwijn Clos Apalta maakt Lapostolle meer wijnen van wereldklasse en ook voor zeer aantrekkelijke prijzen!

69 Prunotto

Barolo van wijnhuis Prunotto

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!

59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.