Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
92 Decanter
91 James Suckling
90-92 Robert Parker

Château Clarke Baron Edmond de Rothschild 2015

Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot
Krachtig en complex rood, kers, zwart fruit, cedar
Een meesterwerk van Edmond de Rothschild. Château Clarke is een unieke Bordeaux-blend, waarbij Merlot de samenstelling domineert. Het is een elegante en complexe wijn, met frisse aroma's van zwart fruit en precieze tannines, die kenmerkend zijn voor het terroir. De wijn heeft een uitstekend rijpingspotentieel van minimaal 15 jaar.
€ 37,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een meesterwerk van Edmond de Rothschild. Château Clarke is een unieke Bordeaux-blend, waarbij Merlot de samenstelling domineert. Het is een elegante en complexe wijn, met frisse aroma's van zwart fruit en precieze tannines, die kenmerkend zijn voor het terroir. De wijn heeft een uitstekend rijpingspotentieel van minimaal 15 jaar.

0Q8A5869
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Jaargang 2015
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie minimaal 15 jaar na het oogstjaar
Wijn & Spijs Lamsschouder, lamszadel of ribben
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Historie
Toen Baron Edmond de Rothschild Château Clarke kocht, deed hij dit met de intentie om het verlaten en verwaarloosde domein nieuw leven in te blazen en het juist in deze appellatie (Listrac) tot een ongekend hoog niveau te gaan brengen. Château Clarke werd in de 18e eeuw gekocht door een Ier, waarna de wijnen in de 20e eeuw vrij beroemd werden, maar niet voor lange duur. Het kasteel was grotendeels vergeten toen Edmond de Rothschild het in 1973 kocht. Hij begon meteen met het ontwortelen van de oude wijnstokken en de herplanting, een duur en tijdrovend proces dat pas in 1979 werd voltooid. 
 
Een meesterwerk van Edmond de Rothschild
Baron Edmond de Rothschild is een visionair, wijnliefhebber en ook mede-eigenaar van het fameuze Premier Cru (First Growth) Château Lafite Rothschild. Château Clarke is het resultaat van een lang gekoesterde droom van Edmond; de wens om in anonimiteit, met zijn visie en passie, een wijn te creëren van druiven die afkomstig zijn van een onbekende wijngaard. Na zes jaren was het meesterwerk van Edmond de Rothschild geboren; Château Clarke.
 
Listrac-Médoc, Bordeaux
Toen in 1974 Edmond de Rothschild 55 hectare aan wijngaarden kocht in de appellatie Listrac-Médoc, werden kosten noch moeite gespaard om kwaliteit te garanderen. Bij elke beslissing in het herstructureringsproces werd de nadruk gelegd op het creëren van een wijngaard die wijnen van wereldklasse kan produceren. Het wijnhuis heeft zijn focus op de productie van slechts twee wijnen: het vlaggenschip Château Clarke en een kleine oplage van de witte wijn; Le Merle Blanc. Met zoveel toewijding en aandacht voor detail is het geen wonder dat dit wijnhuis is uitgegroeid tot benchmark van de appellatie.
 
Benjamin de Rothschild & Michel Rolland
In 1999 nam Benjamin de Rothschild het stokje over van zijn vader. Het wijnhuis werd bijgewerkt en Michel Rolland werd ingeschakeld als consultant-oenoloog. In totaal beslaat het domein zo'n 55 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 35 jaar en zijn geworteld in klei-kalkstenen bodems. 
 
Château Clarke 
Listrac-Médoc, Bordeaux | 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon
Château Clarke is een unieke Bordeaux-blend, waarbij Merlot de samenstelling domineert. Het is een elegante en complexe wijn, met frisse aroma's van zwart fruit en precieze tannines, die kenmerkend zijn voor het terroir. De wijn heeft een uitstekend rijpingspotentieel van minimaal 15 jaar; de kwaliteiten van de wijn zijn al in de jeugd te herkennen en worden steeds duidelijker naarmate de wijn verouderd.
Château Clarke
92 punten - Decanter (oogst 2015)
This is a very good wine with succulent black fruits, richness, great aromatics, and a juicy finish. Gourmet in style, with mouthwatering salinity on the finish. Drinking window 2022 - 2044
91 punten - James Suckling (oogst 2015)
Sweet and generous but also with quite a slug of dry tannins, and that really gives the wine some character and drive at the finish. You can drink it now, but better from 2020.
90-92 punten - Robert Parker (oogst 2015)
The 2015 Clarke has an attractive blackberry and briary scented nose with just a hint of dark chocolate emanating from the new oak. The palate is medium-bodied with fine grain tannin, the acidity nicely judged with fine tension on the cedar and tobacco-tinged finish. I appreciate the freshness and refinement demonstrated by this Château Clarke, a classic Listrac that should give 10-12 years of pleasure.
Anderen kochten ook