Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 James Suckling

Lapostolle Apalta Single Vineyard 2020

Herkomst: Chili, Central Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah / Shiraz
Vol en rond rood
Krijgt dezelfde behandeling in de winery als de Clos Apalta, maar wordt gemaakt om eerder van te genieten. Een blend van gelijke delen Syrah, Carmenère, Cabernet Sauvignon en Merlot van de mooiste wijngaarden van Lapostolle. Met de hand geoogst en per druif geselecteerd in de winery. 12 maanden lagering op Frans eikenhout geeft extra diepgang en complexiteit. Nu heerlijk, opleggen kan tot 2028.
€ 19,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Briljante roodpaarse kleur. Aantrekkelijke geur met aroma’s van rijp rood en zwart fruit en tonen van specerijen, chocolade en tabak. Elegante wijn, volledig in balans. Veel donker fruit, met zwarte chocolade en nuances van koffie. Lange, krachtige afdronk. 

Oordeel Grote Hamersma: 9-
Le Rouge. Baby Apalta. Het kleintje van Clos Apalta, het vlaggenschip van de firma. En dat is bepaald geen modderschuit. Heeft het ruim volgepakt met cabernet, merlot, carmenère en syrah van de mooiste wijngaarden. En laat uiteindelijk bramen, kersen, pruimen, cacao, tabak en specerijen vrijelijk passagieren. Stevige baby. Negenponder. Slaat moedermelk over en verlangt meteen al groot vlees.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Apalta Single Vineyard
Land Chili
Regio Central Valley
Jaargang 2020
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah / Shiraz
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
93 punten - James Suckling (oogst 2019)
A soft, open red with currant, sweet-tobacco and cherry aromas and flavors. Medium body. Fresh finish. Blend of cabernet sauvignon, carmenere, merlot and syrah. Drink or hold.
Anderen kochten ook