Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 512 wijnen
Lapostolle
Apalta Single Vineyard
2019
Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah / Shiraz
Vol en rond rood
Krijgt dezelfde behandeling in de winery als de Clos Apalta, maar wordt gemaakt om eerder van te genieten. Een blend van gelijke delen Syrah, Carmenère, Cabernet Sauvignon en Merlot van de mooiste wijngaarden van Lapostolle. Met de hand geoogst en per druif geselecteerd in de winery. 12 maanden lagering op Frans eikenhout geeft extra diepgang en complexiteit. Nu heerlijk, opleggen kan tot 2028.
€ 17,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Briljante roodpaarse kleur. Aantrekkelijke geur met aroma’s van rijp rood en zwart fruit en tonen van specerijen, chocolade en tabak. Elegante wijn, volledig in balans. Veel donker fruit, met zwarte chocolade en nuances van koffie. Lange, krachtige afdronk. 

Oordeel Grote Hamersma: 9-
Le Rouge. Baby Apalta. Het kleintje van Clos Apalta, het vlaggenschip van de firma. En dat is bepaald geen modderschuit. Heeft het ruim volgepakt met cabernet, merlot, carmenère en syrah van de mooiste wijngaarden. En laat uiteindelijk bramen, kersen, pruimen, cacao, tabak en specerijen vrijelijk passagieren. Stevige baby. Negenponder. Slaat moedermelk over en verlangt meteen al groot vlees.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Apalta Single Vineyard
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2019
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah / Shiraz
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.

Bekijk alle Lapostolle wijnen in de shop

Lapostolle