Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 632 wijnen
91 Wine spectator
91 Robert Parker
94 James Suckling

Lapostolle Cabernet Sauvignon Cuvée Alexandre 2019

Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Krachtig en complex rood, Complex, rood/zwart fruit, specerijen, vanille
De 'Franse' Chilenen van Lapostolle maken wellicht wel de beste wijnen van Chili met hun Cuvee Alexandre serie. Zachte, sappige tannines zorgen voor een interessante complexiteit in de smaak. Lange en plezierige krachtige afdronk. Het geniet de voorkeur de wijn 1 uur voor gebruik te decanteren.
€ 27,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe rode kleur met een donkerpaarse gloed. Complexe, aantrekkelijke geur vol met rood en zwart fruitaroma’s, gedroogde theeblaadjes en tabak. Goed gebalanceerde, elegante en aantrekkelijke smaak met tonen van hout, vanille en fijne kruiden die het fruit versterken.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Cabernet Sauvignon Cuvée Alexandre
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2019
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideale begeleider van diverse vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop. Zo scoorden 3 van de afgelopen 4 oogsten de perfecte 100 punten! Geen wijn ter wereld kan dit evenaren. 
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
 
Unieke gerijpte jaargangen
Als exclusief importeur hebben we een uniek assortiment van verschillende jaargangen kunnen opbouwen. Tot 6 juli geven wij een serie van deze unieke oudere jaargangen vrij tegen speciale intekenprijzen. Zo kunt u genieten van een prachtige Clos Apalta die in ontwikkeling is, maar de wijn is ook zeer geschikt om nog weg te leggen voor een speciaal moment.
 
Lapostolle
91 punten - Wine spectator (oogst 2015)
Juicy, with good cut to the dark cherry, dried blueberry and kirsch flavors, supported by fresh acidity. Coffee bean notes come in midpalate, with dark chocolate accents on the finish. Drink now through 2023.
91 punten - Robert Parker (oogst 2015)
The 2015 Cuvée Alexandre Cabernet Sauvignon was produced with a field blend of Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc planted in 1920 in Apalta. It's a classical expression from Colchagua, with some fennel notes and abundant but fine-grained tannins and good length. 85,000 bottles produced. It was bottled in December 2016
94 punten - James Suckling (oogst 2015)
A very complex cabernet with violet, blackcurrant and lavender character. Some mint. Full body, firm and velvety tannins and a cedar and hazelnut finish. Made from biodynamically grown grapes. Drink or hold.
Anderen kochten ook